Komando Daerah Militer Iskandar Muda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kodam Iskandar Muda iku Komando Kewewengkonan Pertahanan sing nyakup provinsi Nanggroe Acèh Darussalam. Wiwit madeg tanggal 22 Dhésèmber 1956 nganti dilikuidasi taun 1985, Kodam Iskandar Muda wis dipanggedhèni déning 10 panglima. Sing pungkasan mengku kalungguhan sadurungé dibekukan ya iku Brigadir Jenderal TNI Nana Narundana.

Kodam Iskandar Muda diuripaké manèh tanggal 5 Fèbruari 2002. Mayor Jenderal TNI Djali Yusuf minangka panglima pisanan sawisé Kodam iki aktif manèh. Pangdam Iskandar Muda sing saiki ya iku Mayor Jenderal TNI Supiadin AS sing nggantèkaké Mayor Jenderal TNI Endang Suwarya wiwit tanggal 28 April 2005. Endang Suwarya sabanjuré promosi dadi Wakil KSAD tanggal 30 Maret 2005. Ékan infanteri sing ana ing Kodam iki antarané Yonif 111, Yonif 112, Yonif 113, Yonif 114, Yonif 115 lan Yonif 116.

Kesatuan ing sangisoré Kodam[besut | besut sumber]

Korem 011/Lilawangsa[besut | besut sumber]

Korem iki markasé ing Kutha Lhokseumawe, duwé ékan jajaran:

  • Yonif 111/Karma Bhakti
  • Yonif 113/Jaya Sakti
  • Yonif 114/Satria Musara Bener Meriah
  • Kodim 0102/Pidie
  • Kodim 0103/Acèh Utara
  • Kodim 0104/Acèh Timur
  • Kodim 0106/Acèh Tengah
  • Kodim 0108/Acèh Tenggara
  • Kodim 0111/Bireuen
  • Kodim 0113/Gayo Luwes

Korem 012/Teuku Umar[besut | besut sumber]

Korem iki markasé ing Kutha Meulaboh, duwé ékan:

  • Yonif 112/Dharma Jaya
  • Yonif 115/Macan Leuser
  • Yonif 116/Garda Samudera
  • Kodim 0101/Acèh Besar,
  • kodim 0105/Acèh Barat
  • Kodim 0107/Acèh Selatan
  • Kodim 0109/Acèh Singkil
  • Kodim 0110/Acèh Baratdaya
  • Kodim 0112/Sabang
  • Kodim 0114/Acèh Jaya

Ékan-ékan liyané[besut | besut sumber]

  1. Rèsimèn Induk Militer Kodam Iskandar Muda
  2. Denzipur 1/Dhika Anoraga
  3. Denrudal 001 Pulo Rungkom-Lhokseumawe, Acèh
  4. Yonkav 11/Serbu di Jantho, Acèh Besar

Pratélan Panglima[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]