Soenarko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Soenarko
Gambar:Danjen Kopassus Soenarko.jpg
Panglima Komando Daerah Militer Iskandar Muda
Linggih
2008–2009
Kang sadurungéMayjen TNI Supiadin AS
Kang sawiséMayjen TNI Hambali Hanafiah
Komandan Jenderal Komando Pasukan Khusus ke-22
Linggih
12 September 2007 – 1 Juli 2008
Kang sadurungéMayjen TNI Rasyid Qurnuen Aquary
Kang sawiséMayjen TNI Pramono Edhie Wibowo
Rerincèn dhiri
Lair (1953-12-01) Dhésèmber 1, 1953 (umur 66)
Indonésia Medan, Sumatra Utara
Parté pulitik23px Partai Aceh (2012–2016)
23px Partai Gerakan Indonesia Raya (2012–2016)
23px Partai Nanggroe Aceh (2017–sekarang)
AlmamaterAkademi Militer (1978)
AgamaIslam
Jasa militèr
Kasetyan Indonesia
Cawang25px TNI Angkatan Darat
Taun leladi1978–2011
Pangkat25px Mayor Jenderal TNI
IjiInfanteri (Kopassus)
PerangPemberontakan di Aceh

Mayor Jenderal TNI (Purn.) Soenarko (lair ing Medan, Sumatra Utara, 1 Dhésèmber 1953; umur 66 taun) nggi punika Perwira Tinggi TNI Angkatan Darat. Sadèrèngipun, Soenarko makarya minangka Danjen Kopassus.[1] Kagem masyarakat Aceh, Soenarko tuhu sampun misuwur. Piyambakipun naté kadhapuk minangka asisten operasi Kasdam IM nalika Kodam Iskandar Muda dipundekaken, taun 2002. Salajengipun, dipunangkat dados Danrem-11/SNJ, Danrem-022 Dam-I/BB, Pamen Renhabesad. Paban 133/Biorgsospad, Pati Ahli Kasad Bidsosbud lan Kasdif-1 Kostrad, lajeng Danjen Kopassus ing wulan Agustus 2007. Wulan Mei 2019, piyambakipun dipuncepeng déning Mabes Polri dan Puspom TNI awit saking dipuntudhuh makar jalaran nylendhupaken bedhil kagem mancing ontran-ontran unjuk raos Pemilu 22 Mei 2019.[2]

Riwayat pawiyatan[besut | besut sumber]

  • Akabri (1978)
  • Sussarcab IF (1978)
  • Diklapa-I (1985)
  • Diklapa-II (1988)
  • Seskoad (1995)
  • Lemhanas (2005)

Riwayat jabatan[besut | besut sumber]

  • Danton Kopassanda (1979)
  • Danton-1/112/12/1 Kopassanda
  • Paops Denpur-13/1 Kopassanda
  • Paops Denpur-12/1 Kopassanda
  • Danyonif Linud 503/Mayangkara (1993–1994)
  • Dandim 1630/Viqueque
  • Dandim 1627/Dili
  • Dan Grup-1 Kopassus
  • Irdam VI/Tanjungpura
  • Asops Kasdam Iskandar Muda
  • Wakil Komandan Jenderal Kopassus
  • Kepala Staf Divisi Infanteri 1/Kostrad
  • Komandan Jenderal Kopassus (2007-2008)
  • Panglima Daerah Militer Iskandar Muda[3](2008-2009)
  • Danpussenif (2009-2010)

Tanda jasa[besut | besut sumber]

  • SL. Seroja
  • SL. Dwidya Sistha
  • SL Kesetiaan 8 tahun
  • SL Kesetiaan 16 tahun

Riwayat organisasi[besut | besut sumber]

  • Ketua Komisi Pengawas Partai Nanggroe Aceh (PNA) (2017-sekarang)
  • Anggota Majelis Tinggi Partai Nanggroe Aceh (PNA) (2017-sekarang)

Rujukan[besut | besut sumber]