Kutha Lhokseumawe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{jeneng}}}
Lambang Kutha Lhokseumawe

Lambang {{{jeneng}}}
Peta lokasi Kutha Lhokseumawe

Peta lokasi {{{jeneng}}}
Koordinat : 04°54'–05°18' LU dan 96°20'–97°21' BT
Motto:
Provinsi Acèh
Kutha krajan {{{kutha krajan}}}
Jembar 181 km²
Pedunung  
 · Cacahé 220.054 Jiwa [1]
 · Kapadhetan 998 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 4
 · Désa/kelurahan 67 désa
Dhasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal 21 Juni 2001
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0645
APBD 550 milyar
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.lhokseumawekutha.go.id/

Koordinat: 5°7′N 97°3′E / 5.117°N 97.050°E / 5.117; 97.050

Kutha Lhokseumawe iku sawijining kutha ing provinsi Acèh, Indonésia. Kutha iki dumunung persis ing tengah-tengah jalur wétan Sumatera.Dumunung ing antara Banda Acèh lan Medan, saéngga kutha iki dadi jalur distribusi lan dedagangan wigati tumrap Acèh.

Lhokseumawe iku uga duwèni pabrik pupuk sing jenengé Pupuk Iskandar syah. sak liyané pupuk ing wewengkon Lhokseumawe iku uga duwé pengeboran lenga sing mbiyantu kanggo PAD Lhokseumawe minangka sing nyokong pertumbuhan ékonomi ing laladan Lhokseumawe.

Administrasi[besut | besut sumber]

Kecamatan Jembar Cacah Désa/Kalurahan
Banda Sakti 11,24 km² 18
Blang Mangat 56,12 km² 22
Muara Dua 57,80 km² 17
Muara Satu 55,90 km² 11

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia