Kabupatèn Bener Meriah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Bener Meriah
Lambang Kabupatèn Bener Meriah

Lambang Kabupatèn Bener Meriah
Peta lokasi Kabupatèn Bener Meriah

Peta lokasi Kabupatèn Bener Meriah
Koordinat : -
Motto: -Musara Pakat
Provinsi Acèh
Kutha krajan Simpang Tiga Redelong
Jembar 1.457 km²
Pedunung  
 · Cacahé 74.811 [1]
 · Kapadhetan 86 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UU RI No.41 Taun 2003
Tanggal 18 Desember 2003
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0643
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.benermeriahkab.go.id/

Koordinat: 4°45′N, 97°0′E

Kabupatèn Bener Meriah iku alah siji kabupatèn ing Acèh, Indonésia. Kabupatèn iki minangka asil pamekaran Kabupatèn Acèh Tengah sing dumadi saka pitung kacamatan.

Kecamatan[2][besut | besut sumber]

  1. Bandar
  2. Bukit
  3. Permata
  4. Pintu Rime Gayo
  5. Syiah Utama
  6. Timang Gajah
  7. Wih Pesam

Réferènsi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia