Kabupatèn Acèh Tengah

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupaten Acèh Tengah
Lambang Kabupaten Aceh Tengah.png

Lambang Kabupaten Acèh Tengah
Lokasi Aceh Kabupaten Aceh Tengah.svg

Peta lokasi Kabupaten Acèh Tengah
Koordinat : 4°10”-4°58” LU dan 96°18”–96°22” BT
Motto: Keramat Mupakat
Provinsi Aceh
Kutha krajan Takengon
Jembar 4318.39
Pedunung  
 · Cacahé 101707
 · Kapadhetan 45 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 14
 · Désa/kelurahan 268
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Ir. H. Nasaruddin, MM
Kodhe area telepon 0643
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. 388.865.291.000,-
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.acehtengahkab.go.id

Aceh Tengah

wonten aceh tengah punika wonten danau segara tawar ingkang minangka panggonan wisata ing dataran inggil gaya, kabuaptèn Acèh Tengah.Nangro Aceh Darussalam ingkang luasipun Luas 5.472 Ha, Dawa rata-rata 17 km, Omba Rata – rata 3,219 km, Volume banyu 2,5 trilyun Liter(2.537.483.884 m3), Cacahé Aliran kang muara ing danau 25 Kali/ mininé/alur kang metu ing Kr. Peusangan

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia