Kabupatèn Acèh Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Acèh Tengah
Lambang Kabupaten Aceh Tengah.png
Lambang Kabupatèn Acèh Tengah
Moto: Keramat Mupakat


Lokasi Aceh Kabupaten Aceh Tengah.svg
Peta lokasi Kabupatèn Acèh Tengah di Acèh
Koordinat: 4°10”-4°58” LU dan 96°18”–96°22” BT
Propinsi Acèh
Pamaréntahan
 - Bupati Ir. H. Nasaruddin, MM
 - DAU Rp. 388.865.291.000,-(2011)[1]
Luas 4.318,39 km2
Gunggung cacah jiwa
 - Total 101.707 jiwa [2]
 - Kepadatan 23,55 jiwa/km2
Démografi
 - Kode area telepon 0643
Pembagian administratif
 - Kecamatan 14
Simbol khas daerah
Situs web http://www.acehtengahkab.go.id

Acèh Tengah

wonten aceh tengah punika wonten tlaga segara tawar ingkang minangka panggonan wisata ing dataran inggil gaya, kabuaptèn Acèh Tengah.Nangro Acèh Darussalam ingkang luasipun Jembar 5.472 Ha, Dawa rata-rata 17 km, Omba Rata – rata 3,219 km, Volume banyu 2,5 trilyun Liter(2.537.483.884 m3), Cacahé Aliran kang muara ing tlaga 25 Kali/ mininé/alur kang metu ing Kr. Peusangan

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Nanggröe Acèh Darussalam


  1. ^ "Perpres No. 6 Tahun 2011". 2011-02-17. Dijupuk 2011-05-23. 
  2. ^ http://www.nad.go.id/uploadfiles/PENDUDUK/PENDUDUKBULANJUNI_08.pdf