Kabupatèn Gayo Lues

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Gayo Lues
Lambang Kabupatèn Gayo Lues

Lambang Kabupatèn Gayo Lues
Peta lokasi Kabupatèn Gayo Lues

Peta lokasi Kabupatèn Gayo Lues
Koordinat : 3°40'46,13" - 4°16'50,45" LU
96°43'15,65" - 97°55'24,29" BT
Motto: Musara
Provinsi Acèh
Kutha krajan Blangkejeren
Jembar 5.719 km²
Pedunung  
 · Cacahé 74.151 [1]
 · Kapadhetan 14 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 11
 · Désa/kelurahan 144
Dhasar hukum UU No.4 Tahun 2002
Tanggal 10 April 2002
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0642
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama Islam
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.gayolueskab.go.id

Koordinat: 3°58′N, 97°21′E

Kabupatèn Gayo Lues iku salah siji kabupatèn ing provinsi Acèh, Indonésia, minangka asil pamekaran saka Kabupatèn Aceh Kidul-wétan. Kabupatèn iki dumunung ing gugusan pagunungan Bukit Barisan, sebagéan gedhé wewengkon arupa aréa Taman Nasional Gunung Leuser sing wis dadi salah siji situs warisan donya.

Suku[besut | besut sumber]

Mayoritas padunung Gayo Lues asal saka ètnik Gayo.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Laladan Gayo Lues nyakup 57 persen saka wewengkon lawas Kabupatèn Acèh Kidul-wétan, lan dipérang dadi 11 (sewelas) kecamatan:

Bupati lan Wakil Bupati[besut | besut sumber]

  • H. Ibnu Hasyim, S.Sos, MM, (2007-2012)
  • Letkol.(Inf) Firdaus Karim Ali (2007-2012)

Potensi Laladan[besut | besut sumber]

Pertambangan[besut | besut sumber]

  • Timah ing Kecamatan Pining
  • Emas ing Kecamatan Putri Betung

Komoditas pertanian[besut | besut sumber]

  • Lombok abang
  • Serai wangi, sing dikembangké ing alas pinus
  • Nilam, ing kawasan transmigrasi Terangon
  • Tembako virginia
  • Kakao
  • Kopi Arabika

Pariwisata[besut | besut sumber]

  • Pemandian air panas Gumpang
  • Grojogan Akang siwah
  • Wisata alam Blang Serai

Seni Budaya[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia