Lombok abang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Disambig.svg
Lombok abang utawa Capsicum annuum
Lombok abang
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Asterids
Ordo: Solanales
Kulawarga: Solanaceae
Marga: Capsicum
Jinis: C. annuum
Jeneng binomial
Capsicum annuum
L.
Jinis

C. a. var. annuum
Capsicum annuum L. var. grossum
Capsicum annuum var. lycopersiciforme
C. a. var. glabriusculum[1]

Lombok abang (jeneng Latin: Capsicum Annuum L.) ya iku sajinis bumbu masak lombok kang nduwèni werna abang lan rasané ora pati pedhes.[2] Lombok isih kalebu kulawarga Solanaceae.[2] Lombok asalé saka Amérika tropis, kasebar saka Meksiko nganti lor Amérika Kidul.[2] Ing Indonésia|Indonésia, lombok abang biyasané ditandur saka laladan pinggir segara nganti ing tlatah pagunungan .[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Capsicum annuum L.". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 1997-01-22. Retrieved 2010-07-29. 
  2. ^ a b c d (id)(kajupuk tanggal 2 Maret 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lombok_abang&oldid=1016661"