Lombok abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Lombok abang utawa Capsicum annuum
Chilipeber.jpg
Lombok abang
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Asterids
Ordho: Solanales
Famili: Solanaceae
Génus: Capsicum
Spésies: C. annuum
Jeneng binomial
Capsicum annuum
L.
Jinis

C. a. var. annuum
Capsicum annuum L. var. grossum
Capsicum annuum var. lycopersiciforme
C. a. var. glabriusculum[1]

Lombok abang (jeneng Latin: Capsicum Annuum L.) ya iku sajinis bumbu masak lombok kang nduwèni werna abang lan rasané ora pati pedhes.[2] Lombok isih kalebu kulawarga Solanaceae.[2] Lombok asalé saka Amérika tropis, kasebar saka Meksiko nganti lor Amérika Kidul.[2] Ing Indonésia|Indonésia, lombok abang biyasané ditandur saka laladan pinggir segara nganti ing tlatah pagunungan .[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Capsicum annuum L.". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 1997-01-22. Dijupuk 2010-07-29. 
  2. ^ a b c d (kajupuk tanggal 2 Maret 2011)