Solanaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Térong-térongan
Brugmansia lg.jpg
kembang Brugmansia x insignis
skea Taman Nasional Amerika Serikat
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Solanales
Famili: Solanaceae
Juss.
Genera

Acnistus
Atropa
Brugmansia
Calibrachoa
Capsicum (lombok)
Cestrum
Chamaesaracha
Combera
Crenidium
Cuatresia
Cyphanthera
Cyphomandra
Datura
Hyoscyamus
Iochroma
Lycium
Mandragora
Nicandra
Nicotiana (bako)
Nolana
Petunia
Physalis (ciplukan)
Scopolia
Solandra
Solanum (tomat, kenthang, térong)
Streptosolen

Suku térong-térongan utawa Solanaceae iku suku tanduran sing nduwé kagunan ekonomis sing apik kanggo manungsa. Tetanduran sing ana ing suku iki, kayata kenthang, tomat, sarta lombok, dadi komoditas ing sadéngah papan ing donya. Nanging, ana uga sing ngganggu (gulma).

titikanipun[besut | besut sumber]

  • Umumé arupa taneman grumbul, perdu utawa wit-witan
  • gondhong tunggal/majemuk
  • Lingir godhongé nglekuk
  • kembangé kaya trompèt
  • woh arupa woh kothak[1] utawa woh buni[2]

Tuladha[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ woh garing sejati tunggal sing wijiné akèh
  2. ^ woh sing ana 2 lapis, ya iku:
    • Lapisan njaba sing tipis
    • Lapisan njero sing kandel mblenyèk lan mbanyu