Lombok rawit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lombok rawit
Thai peppers.jpg
Lombok rawit
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Asterids
Ordho: Solanales
Famili: Solanaceae
Génus: Capsicum
Spésies: Frutescens

Lombok rawit utawa cabe rawit, iku woh-wohan lan tanduran anggota génus Capsicum. Saliyané ing Indonésia, uga tuwuh lan populèr minangka bumbu masakan ing nagara-nagara Asia Kidul-Wétan liyané. Ing Malaysia lan Singapura tanduran iki diarani cili padi, ing Filipina siling labuyo, lan ing Thailand phrik khi nu. ing Kerala, India, ana masakan tradhisional sing migunakaké lombok rawit lan dijenengaké kanthari mulagu. Sajeroning basa Inggris dikenal kanthi jeneng Thai pepper utawa bird's eye chili pepper.

Woh lombok rawit owah wernané saka werna ijo dadi abang nalika wis tuwa. Sanadyan ukurané luwih cilik saka varietas lombok liyané, nanging lombok rawit dianggep cukup pedhes amarga kapedhesané ngancik 50.000 - 100.000 sajeroning skala Scoville. Lombok rawit biyasa didol ing pasar-pasar bebarengan karo varitas lombok liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]