Kabupatèn Bireuen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Bireuen
Gambar:Lambang Kab Bireuen.jpg
Lambang Kabupatèn Bireuen
Moto: -


300px
Peta lokasi Kabupatèn Bireuen di Acèh
Koordinat: -
Propinsi Acèh
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU Rp. 480.010.589.000,-(2011)[1]
Luas 1.899 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 372.799 [2]
 - Kepadatan 197
Démografi
 - Kode area telepon 0644
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.bireuenkab.go.id/

Koordinat: 5°5′N 96°36′E / 5.083°N 96.600°E / 5.083; 96.600

Kabupatèn Bireuen punika salah satunggalipun laladan kabupatèn wonten Provinsi Acèh, miwiti dados kabupatèn taun 2000 pamekaran saking kabupatèn Acèh Lèr. Jembar wewengkon 1.901,121 Km2 utawi 190,121 Ha watesipun ing sisih lèr Selat Malaka, sisih kidul watesipun kabupatèn bener meriah lan Pidie, sisih kilèn watesipun kabupatèn pidie, sisih wétan watesipun Acèh Lèr.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Perpres No. 6 Tahun 2011". 2011-02-17. Dijupuk 2011-05-23. 
  2. ^ Data padunung

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kabupatèn Bireuen

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia