Affandi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Affandi Koesoema (lair ing CirebonJawa Kulon , 23 April 1907 – pati ing ,YogyakartaJawa Tengah, 19 Mèi 1990 ing umur 83 taun) ya iku pelukis seni rupa kang misuwur dadi maestro seni lukis Indonésia.Affandi kagolong pelukis Indonésia kang misuwur ing donya international, kanthi gaya ekspresionis.Sajeroning taun 1950 wis bisa ngadakake pameran tunggal ing India, Inggris, Éropah, dan Amérikah Sarékat. Affandi kagolong pelukis maestro kang wis ngawe kurang luwih rongewu lukisan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pelukis Indonésia