Affandi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Affandi Koesoema (lair ing CirebonJawa Kulon , 23 April 1907 – pati di ,YogyakartaJawa Tengah, 19 Mei 1990 ing yuswa 83 taun) ya iku pelukis seni rupa kang misuwur dadi maestro seni lukis Indonésia.Affandi kagolong pelukis Indonésia kang misuwur ing donya international, kanthi gaya ekspresionis.Sakjroning taun 1950 wis bisa ngadakake pameran tunggal ing India, Inggris, Éropah, dan Amérika Sarékat. Affandi kagolong pelukis maestro kang wis ngawe kurang luwih rongewu lukisan .

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Affandi ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Affandi&oldid=964480"