Kodam Jaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kodam Jaya iku Komando Kewewengkonan Pertahanan sing nyakup DKI Jaya, Tangerang lan Bekasi. Pangdam Jaya sing saiki diwengku déning Mayor Jenderal Darpito Pudyastungkoro nggantèkaké Mayor Jenderal TNI Suryo Prabowo.

Sajarah[besut | besut sumber]

Madegé Komando Militer Kota Jakarta Raya (KMKB Jakarta Raya) ya iku tanggal 24 Dhésèmber 1949 ya iku nalika nampa tanggungjawab babagan kaamanan kutha Jakarta saka Angkatan Perang Walanda. Sabanjuré tanggal 24 Oktober 1959 KMKB Jakarta Raya owah dadi Komando Laladan Militer V/Jayakarta (Kodam Jaya) sawisé metu Dudutan Kasad Nomor: 952/10/1959 ngenani pelaksanaan penyempurnaan pembagian wewengkon Kodam-kodam, déné pelaksanaan peresmian Kodam Jaya iku dhéwé dianakaké tanggal 18 Januari 1960 jam 09.00 wib ing Lapangan Banteng. Sanajan peresmian Kodam Jaya tanggal iku, nanging kanggo mèngeti Hari Ulang Tahun Kodam Jaya tetep tanggal lairé KMKB Jakarta Raya ya iku tanggal 24 Dhésèmber 1949.

Ékan infanteri:

Pratélan Panglima[besut | besut sumber]

Tataran Komando Ékan Pelaksana Kodam[besut | besut sumber]

  1. Korem 051/WKT
  2. Korem 052 WKR
  3. Resimen Induk Militer Kodam Jaya

Pranala njaba[besut | besut sumber]