Sutiyoso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sutiyoso
Sutiyoso

Gubernur DKI Jakarta ke-12
Masa jabatan
1997 – 2007
Wakil Gubernur DKI Jakarta Fauzi Bowo
Pendahulu Soerjadi Soedirdja
Pengganti Fauzi Bowo

Lahir 6 Dhésèmber 1944
Semarang
Profesi Purnawirawan TNI
Agama Islam

Sutiyoso utawa kang duwé jeneng dawa Letjen TNI (Purn.) Dr. (HC) H. Sutiyoso lair ing Semarang tanggal 6 Dhésèmber 1944 iku pulitikus lan mantan tokoh militèr Indonésia kang tau éntuk bintang telu. Sutiyoso iku Gubernur Jakarta sasuwene rong periodhe, wiwit tanggal 6 Oktober 1997 nganti tekan 7 Oktober 2007, banjur digantikake Fauzi Bowo kang dadi wakile lan menang Pilkada DKI ing taun 2007. Minangka gubernur, Sutiroso kerep éntuk kontroversi nalika ngetokake kebijakan. Kritikan marang proyek angkudan umum busway, proyek pemagaran taman ing kawasan Monumen Nasional (Monas) Jakarta Pusat, lan proyek-proyek liyané. Ing tanggal 1 Oktober 2007 dhèwèké mara-marakake yèn bakalan maju nyalon présidhèn Indonésia ing Pemilu Présidhèn 2009.

Pendhidhikan lan Latar Wuri[besut | besut sumber]

Sutiyoso iku anak nomer enem saka wolu paseduluran. Dhèwèké putrane pasangan Tjitrodihardjo lan Sumini. Sawisé lulus SMA ing Semarang nalika taun 1963, Sutiyoso nerusaké kuliyah ing Jurusan Teknik Sipil Universitas 17 Agustus. Sutiyoso nrusake ing Akademi Militer Nasional (AMN) ing Magelang kang lulus ing taun 1968 lan pindhah-pindhah tugas ing kesatuan militèr. Sutiyoso nikah karo Setyorini ing taun 1974 lan duwé putri loro, ya iku:

  • Yessy Riana Dilliyanti nikah karo Yogie Sandi Nugraha
  • Renny Yosnita Ariyanti nikah karo Danindro Anindito

Cathetan suku[besut | besut sumber]