Soerjadi Soedirdja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Surjadi Soedirdja

Jenderal TNI (Purn) Surjadi Soedirdja (lair ing Batavia, 11 Oktober 1938; umur 82 taun) inggih punika salah satunggalipun tokoh militèr lan pulitik Indonésia.[1] Surjadi Soedirdja naté njabat dados Gubernur Jakarta Périodhe 1992-1997.[1] Nalika masa pamaréntahanipun, panjenenganipun damel proyèk damel griya susun, ngripta wewengkon ingkang ijem, lan ngathahaken tlatah rembesan toya.[1] Wonten malih rencana proyèk sepur ing sandhaping siti lan margi susun tiga ingkang naté dipunrencanakaken nanging dèrèng kawujud ngantos sapunika.[1] Panjenenganipun kasil mbébasaken margi Jakarta saking angkudan bécak.[1] Panjenenganipun naté njabat dados Mantri Lebet Nagari (1999-2001) lan Mantri Koordinator babagan Pulitik lan Kaamanan (2000-2001) ing wekdal Kabinet Persatuan Nasional.[1]

Tilas Gubernur DKI Jakarta (1992-1997) Jenderal TNI (Purn) Surjadi Soedirdja punika salah satunggalipun tiyang ingkang sakedhik micara nanging sengkut anggènipun nyambut damel.[2] Panjenenganipun sampun suksès mbébasaken margi ing Jakarta saking bécak lan kathah yasa margi layang.[2]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

  • Akadhemi Militèr Nasional (1962),
  • Seskoad (1974),
  • Pendhidhikan militèr ing Prancis (1974),
  • Seskogab (1979),
  • Lemhannas (1991).[2]

Karir[besut | besut sumber]

  • Kasdam IV Diponegoro Jawi Tengah (1986-1988),
  • Pangdam Jaya (1988-1990),
  • Asisten Sospol ABRI (1990-1992),
  • Gubernur DKI Jakarta (1992-1997),
  • Mantri Lebet Nagari (1999-2001),
  • Mantri Koordinator babagan Pulitik lan Kaamanan (2000-2001).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Surjadi Soedirdja dipunundhuh tanggal 6 Oktober 2011)
  2. a b c d Soerjadi Soedirdja Sedikit Bicara Banyak Bekerja dipunundhuh tanggal 6 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Soerjadi Soedirdja Sedikit Bicara Banyak Bekerja