Poniman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Untuk S. Poniman (aktor) pirsani: S. Poniman.
Poniman
130px
Mantri Pertahanan Républik Indonésia 17
Linggih
19 Maret 1983 – 23 Maret 1988
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéM. Jusuf
Kang sawiséLeonardus Benyamin Moerdani
Rerincèn dhiri
Lair(1926-07-18)Juli 18, 1926
Nèderlan Surakarta, Jawa Tengah, Hindia Nèderlan
PatiApril 30, 2010(2010-04-30) (umur 83)
Indonésia Jakarta, Indonésia

Jenderal (Purn.) Poniman (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 18 Juli 1926 – pati ing Jakarta, 30 April 2010 ing umur 83 taun[1]) iku Mantri Pertahanan Républik Indonésia wiwit saka 19 Maret 1983 - 21 Maret 1988. Poniman ngayahi pendhidhikané ing HIS, MULO, Kambu Kyoiku Tai, SSKAD V, Bandung (1956) lan Seskoad, Bandung (1964). Poniman krama karo Ida Djubaedah lan pinaringan papat momongan. Poniman nampa 17 pakurmatan wujud bintang lan tandha jasa.

Karier[besut | besut sumber]

Karier Poniman diwiwiti nalika gabung menyang PETA (1944) lan kanthi kronologis sabanjuré mengku kalungguhan minangka:

Didhisiki déning:
Wahono
{{{jabatan}}}
18 Maret 1973 - 4 Mèi 1974
Diganti déning:
Himawan Susanto
Didhisiki déning:
R. Widodo
{{{jabatan}}}
1980-1983
Diganti déning:
Rudini
Didhisiki déning:
M. Jusuf
{{{jabatan}}}
1983-1988
Diganti déning:
L. B. Moerdani

Rujukan[besut | besut sumber]