Taufiq Effendi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taufiq Effendi
Kabinet taufik e.jpg
Mantri Nagara Pandayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia 12
Linggih
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéMuhammad Feisal Tamin
Kang sawiséWidodo Adi Sutjipto
(ad-interim)
Rerincèn dhiri
Lair (1941-04-12) April 12, 1941 (umur 78)
Barabai, Hulu Sungai Tengah, Hindhia-Nèderlan
BangsaIndonésia
AgamaIslam

Brigjen Pol. (Purn) Drs. Taufiq Effendi, MBA.[1] (lair ing Barabai, Hulu Sungai Tengah, Hindhia-Nèderlan, 12 April 1941; umur 78 taun) inggih punika Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing Kabinet Indonésia Bersatu.[2]

Pendidikanipun[besut | besut sumber]

Panjenenganipun naté ndhèrèk Workshop on Strategic Management, Crisis and Public Relation, Institut Bisnis Manajemen Jayakarta, Jakarta, 1996. Pikantuk gelar Master Business Administration (MBA) saking Institut Bisnis Manajemen Jayakarta, Jakarta, 1993.[1] Sarjana Ilmu Hubungan Internasional saking Fakultas Sosial Pulitik Universitas Gajah Mada, Yogyakarta, 1965. Lulus SMA Negeri 6 Yogyakarta, 1960.[1]

Wiyata Kepulisian/ABRI: Kursus Tenaga Inti Sosial Pulitik ABRI, Seskogab, Bandung, 1988.[1] Sekolah Staf lan Komando ABRI ing pérangan Kepulisian, 1978.[1] Sekolah Komando Kepulisian, 1976.[1] Sekolah Bentukan Dasar Perwira Kepulisian, 1971.[1] Wiyata ing manca nagari: Airport Safety and Security, Sydney, Australia, 1983.[1] Advance Narcotics Course, Washington, D.C., Amérikah Sarékat, 1977.[1] International Police Academy, Washington DC, Amérika sarékat, 1975.[1]

Kariér[besut | besut sumber]

Karieripun Taufiq Effendi inggih punika: dados Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing Kabinet Indonésia Bersatu, 2004-2009.[1] Anggota DPR-RI (Wakil Ketua Fraksi Dhémokrat), 2004.[1] Direktur Utama PT. Nawakara Bangun Nusantara, 1998-2003.[1] Senior Scientist/ Kepala Divisi Proyek Khusus UPT Industri Hankam, BPPT, 1993-1998.[1] Staf Ahli Kapolri, 1992-1993.[1] Ka-set Deputi Operasi Kapolri, 1990-1992.[1] Kasubdit Ramarda Bimmas, Mabes Polri, 1989-1990. Kepala Direktorat Pembinaan Masarakat Kepulisian Laladan (Polda) Jawa Tengah, Semarang, 1987-1989.[1]

Karyanipun ingkang awujud seratan/buku[besut | besut sumber]

Panjenenganipun ugi naté nyerat buku: "Jati Diri Bangsa Indonésia Menuju Indonésia Jaya" (2008). "Menuju Dèmokrasi Yang Waras" (2006).[1] "Menulis Kembali Républik" (2006). "Agenda Strategis Revitalisasi Birokrasi" (2005).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Brigjen Pol. (Purn) Drs. Taufiq Effendi, MBA. dipunundhuh tanggal 27 September 2011)
  2. Drs. H. Taufiq Effendi dipunundhuh tanggal 27 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]