Taufiq Effendi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taufiq Effendi
Kabinet taufik e.jpg
Mentri Nagara Pandayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia 12
Lungguh
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Muhammad Feisal Tamin
Kagantèni Widodo Adi Sutjipto
(ad-interim)
Rerincèn priangga
Lair (1941-04-12) April 12, 1941 (umur 76)
Barabai, Hulu Sungai Tengah, Hindhia-Nèderlan
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Brigjen Pol. (Purn) Drs. Taufiq Effendi, MBA.[1] (lair ing Barabai, Hulu Sungai Tengah, Hindhia-Nèderlan, 12 April 1941; umur 76 taun) inggih punika Mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing Kabinet Indonésia Bersatu.[2]

Pendidikanipun[besut | besut sumber]

Panjenenganipun naté ndhèrèk Workshop on Strategic Management, Crisis and Public Relation, Institut Bisnis Manajemen Jayakarta, Jakarta, 1996. Pikantuk gelar Master Business Administration (MBA) saking Institut Bisnis Manajemen Jayakarta, Jakarta, 1993.[1] Sarjana Ilmu Hubungan Internasional saking Fakultas Sosial Pulitik Universitas Gajah Mada, Yogyakarta, 1965. Lulus SMA Negeri 6 Yogyakarta, 1960.[1]

Wiyata Kepulisian/ABRI: Kursus Tenaga Inti Sosial Pulitik ABRI, Seskogab, Bandung, 1988.[1] Sekolah Staf lan Komando ABRI ing pérangan Kepulisian, 1978.[1] Sekolah Komando Kepulisian, 1976.[1] Sekolah Bentukan Dasar Perwira Kepulisian, 1971.[1] Wiyata ing manca nagari: Airport Safety and Security, Sydney, Australia, 1983.[1] Advance Narcotics Course, Washington, D.C., Amérika Sarékat, 1977.[1] International Police Academy, Washington DC, Amérika sarékat, 1975.[1]

Kariér[besut | besut sumber]

Karieripun Taufiq Effendi inggih punika: dados Mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing Kabinet Indonésia Bersatu, 2004-2009.[1] Anggota DPR-RI (Wakil Ketua Fraksi Dhémokrat), 2004.[1] Direktur Utama PT. Nawakara Bangun Nusantara, 1998-2003.[1] Senior Scientist/ Kepala Divisi Proyek Khusus UPT Industri Hankam, BPPT, 1993-1998.[1] Staf Ahli Kapolri, 1992-1993.[1] Ka-set Deputi Operasi Kapolri, 1990-1992.[1] Kasubdit Ramarda Bimmas, Mabes Polri, 1989-1990. Kepala Direktorat Pembinaan Masarakat Kepulisian Laladan (Polda) Jawa Tengah, Semarang, 1987-1989.[1]

Karyanipun ingkang awujud seratan/buku[besut | besut sumber]

Panjenenganipun ugi naté nyerat buku: "Jati Diri Bangsa Indonésia Menuju Indonésia Jaya" (2008). "Menuju Dèmokrasi Yang Waras" (2006).[1] "Menulis Kembali Républik" (2006). "Agenda Strategis Revitalisasi Birokrasi" (2005).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Brigjen Pol. (Purn) Drs. Taufiq Effendi, MBA. dipunundhuh tanggal 27 September 2011)
  2. ^ Drs. H. Taufiq Effendi dipunundhuh tanggal 27 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]