Kwik Kian Gie

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kwik Kian Gie
Kwik Kian Gie

Mangsa Kalenggahan
9 Agustus 2001 – 20 Oktober 2004
Pangageng sadurungé Boediono
Pengganti Sri Mulyani Indrawati

Mangsa Kalenggahan
15 Juli 1999 – 23 Agustus 2000
Pangageng sadurungé Ginandjar Kartasasmita
Pengganti Rizal Ramli

Lair 11 Januari 1935 (umur 81)
Flag of the Netherlands.svg Juwana, Pati, Jawa Tengah, Hindia Walanda
Agama Kong Hu Cu
Kwik Kian Gie

Kwik Kian Gie (Hanzi: 郭建義, pinyin: Guo Jianyi) (dipunlairaken ing Juwana, Pati, Jawa Tengah, 11 Januari 1935; umur 81 taun) inggih punika satunggalipun ahli èkonomi lan politikus Indonésia ingkang taksih nggadhahi trah Tionghoa.[1][2] Panjenenganipun njabat dados Mentri Koordinator Ekonomi (1999-2000) lan Mentri Perencanaan Pembangunan Nasional & Ketua Bappenas (2001-2004).[1] Panjenenganipun kalebet funsionaris PDI-Perjuangan.[1] Kwik nate kuliyah ing Fakultas Ekonomi Universitas Indonésia. Salajengipun Kwik kuliyah ing Nederlandsche Economische Hogeschool, Rotterdam, Walanda.[1] Ing kutha punika panjenengaipun kepanggih kaliyan Dirkje Johanna de Widt, priyantun èstri Rotterdam ingkang salajengipun dados garwanipun.[1] Kalih saking tiga putranipun miyos ing kutha kasebat.[1]

Lulus saking Nederlandsche Economische Hogeschool nalika taun 1963, panjenenganipun langsung kondur dhateng Indonésia, ananging nyambut damel rumiyin minangka asistén atase kabudayan lan panerangan ing kadutaan ageng Républik Indonésia ing Den Haag.[1] Panjenenganipun nyabut damel ing mrika namung satunggal taun dangunipun.[1] Salajengipun, panjenenganipun dados dhirektur NV Handelsonderneming IPILO, Amsterdam.[1] Taun 1970 panjenenganipun kondur dhateng Indonésia, lan naté nganggur ngantos satunggal taun sadèrèngipun nyobi jagad bisnis lan damel PT Indonésian Financing & Investment Company.[1] Panjenenganipun ugi naté dados pandheganipun parusahaan sanèsipun. Salajengipun panjenenganipun nilar jagad bisnis ing taun 1987, sanajan ngantos taun 1990 asmanipun taksih kaserat minangka dhirektur utami PT Altron Niagatama Nusa.[1]

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]

(id)Kwik Kian Gie

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)kwik kian gie-Eksekutif Berjiwa Pengama dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2011)
  2. ^ (id)Kwik Kian Gie dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kwik_Kian_Gie&oldid=1038478"