Amsterdam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Amsterdam
Wapen van Amsterdam bewerkt.PNG
Lambang Amsterdam
LocatieAmsterdam.svg
Lokasi Amsterdam
Sesanti: Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig
Basa Walanda: "Wirya, Tegas, Tepa Slira"
Katrangan cekak
Provinsi: Noord Holland
Jembar: 219 km²
Padunung: 743.104 jiwa
Situs wèb resmi: http://www.amsterdam.nl
Pulitik
Walikutha: Eberhard van der Laan (parté PvdA)

Amsterdam iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Walanda. Kutha iki nduwé status gemeente lan sing ndunungi ana 743.104 jiwa lan laladan métropolitan Amsterdam ana kurang luwih 1,5 yuta jiwa. Sanadyan kutha iki kutha krajan Walanda, nanging kutha iki dudu kutha pamaréntahan sing ana ing Den Haag.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung Amsterdam iku kajupuk saka jeneng kali Amstel dan tembung dam sing tegesé tanggul utawa wadhuk.