Amsterdam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Amsterdam
Wapen van Amsterdam bewerkt.PNG
Lambang Amsterdam
LocatieAmsterdam.svg
Lokasi Amsterdam
Sesanti: Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig
Basa Walanda: "Wirya, Tegas, Tepa Slira"
Katrangan cekak
Provinsi: Noord Holland
Jembar: 219 km²
Padunung: 743.104 jiwa
Situs wèb resmi: http://www.amsterdam.nl
Pulitik
Walikutha: Femke Halsema (parté GroenLinks)

Amsterdam iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Walanda. Kutha iki nduwé status gemeente lan kang ndunungi ana 743.104 jiwa lan laladan métropolitan Amsterdam ana kurang luwih 1,5 yuta jiwa. Sanadyan kutha iki kutha krajan Walanda, nanging kutha iki dudu kutha pamaréntahan kang ana ing Den Haag.

Ètimologi[besut | besut sumber]

Tembung Amsterdam iku kajupuk saka jeneng kali Amstel dan tembung dam kang tegesé tanggul utawa wadhuk.