Amsterdam

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Amsterdam
Wapen van Amsterdam bewerkt.PNG
Lambang Amsterdam
LocatieAmsterdam.svg
Lokasi Amsterdam
Motto: Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig
Basa Walanda: "Wirya, Tegas, Tepa Slira"
Katrangan cekak
Propinsi: Noord Holland
Jembar: 219 km²
Padunung: 743.104 jiwa
Situs wèb resmi: http://www.amsterdam.nl
Pulitik
Walikutha: Eberhard van der Laan (parté PvdA)

Amsterdam iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing Walanda. Kutha iki nduwé status gemeente lan padunungé ana 743.104 jiwa lan laladan métropolitan Amsterdam ana kurang luwih 1,5 yuta jiwa. Senadyan kutha iki kutha krajan Walanda, nanging kutha iki dudu kutha pamaréntahan sing ana ing Den Haag.

Etimologi[besut | besut sumber]

Tembung Amsterdam iku kajupuk saka jeneng kali Amstel dan tembung dam sing tegesé tanggul utawa wadhuk.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amsterdam&oldid=1053696"