Bank Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bank Indonésia
Jeneng asli
De Javasche Bank (Indonésia: Bank Pulau Jawa)
Bank sentral
Kantor gedhé Jakarta Pusat, Indonesia
Tlatah lumadi
Seluruh Indonesia
Wong kunci
Agus Martowardojo (Gubernur)
Mirza Adityaswara (Deputi Gubernur)
Sing darbé Pemerintah Indonesia
Sana jaringan Sana jaringan resmi Bank Indonésia

Bank Indonésia (BI, biyèn disebut De Javasche Bank) iku bank sentral Républik Indonésia. Minangka bank sentral, BI ndarbèni siji tujuan tunggal, ya iku nggayuh lan miara kastabilan ajiné dhuwit rupiah. Kastabilan aji rupiah iki ngandhut rong aspèk, ya iku kastabilan aji mata uang marang barang lan jasa, sarta kastabilan marang mata uang nagara liya.

Kanggo nggayuh tujuan kasebut BI didhukung déning telu pilar sing dadi telu babagan tugasé. Katelu babagan tugas iki ya iku ngukuhaké lan nglaksanakaké kawicaksanan monetèr, ngatur lan njaga kalancaran sistem pembayaran, sarta ngatur lan ngawasi perbankan ing Indonésia. Kateluné perlu diintegrasaké supaya tujuan nggayuh lan miara kastabilan ajiné dhuwit rupiah bisa kaleksanan sacara èfèktif lan èfisièn.

BI uga dadi siji-sijiné lembaga sing nduwèni hak kanggo ngédharaké dhuwit ing Indonésia. BI dipimpin déning Dewan Gubernur. Kanggo periode 2008-2013, Boediono mengku jabatan minangka Gubernur BI. Nanging magepokan karo pencalonan minangka Wakil Présidhèn Républik Indonésia sajeroning pamilihan Présidhèn taun 2009 Boediono kudu mandheg saka jabatan minangka Gubernur Bank Indonésia.

Para Gubernur Bank Indonésia[besut | besut sumber]

Wiwit dibentuk, Gubernur BI kaya kapacak ing ngisor iki:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]