Arifin Siregar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arifin Siregar
Arifin siregar.jpg
Mantri Perdagangan Républik Indonésia 22
Linggih
21 Maret 1988 – 17 Maret 1993
Présidhèn Soeharto
Kang sadurungé Rachmat Saleh
Kang sawisé Satrio Budihardjo Joedono
Gubernur Bank Indonésia 8
Wiwit linggih
1983
Kang sadurungé Rachmat Saleh
Kang sawisé Adrianus Mooy
Rerincèn dhiri
Lair (1934-02-11)Fèbruari 11, 1934
Indonésia Medan, Sumatra Lèr, Indonésia
Bangsa Indoneésia
Agama Islam

Arifin M. Siregar (lair ing Medan, Sumatra Lèr, 11 Fèbruari 1934; umur 85 taun)[1] inggih punika salah satunggalipun politisi Indonésia.[2] Panjenenganipun njabat dados Mantri Perdagangan ing Kabinèt Pembangunan V lan naté njabat dados Gubernur Bank Indonésia nalika tanggal 23 Maret 1983.[2] Salajengipun Arifin njabat dados Duta Besar Luar Biyasa lan gadhah kakuaosan penuh kanggé Amérikah Sarékat lan Grenada, minangka gantosipun Abdul Rachman Ramly (Agustus 1993-Fèbruari 1998).[2]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Sasampunipun lulus SMA, Arifin ngrantau dhateng Éropah.[1] Bapakipun, Maskud Siregar, punika tilas pangusaha èkspor impor.[2] Panjenenganipun kuliyah kanthi nyambi nyambut damel.[2] Nalika Fèbruari 1960 Arifin kasil pikantuk gelar dhoktor ing babagan ékonomi, kanthi yudisium magna cum laude, saking Munster Universitat, Jerman Kilen.[1] Dhisertasinipun ingkang irah-irahanipun Die Asussenwirtschaft und wirtschaftliche Entwicklung Indoneisens (Perdagangan mancanegari lan pangrembakan ékonomi Indonésia). Satunggal taun salajengipun, 1961, karya kasebat dipundamel buku.[2]

Karier[besut | besut sumber]

  • Research Worker ing Institut fur Industriewirtschaftliche Forschung ing Universitas Munster, Jerman Kilèn (1960-1961),
  • Economic Affairs Officer ing United Nations Bureau of General Economic Research and Policies ing New York (1961),
  • madegaken lan ngawontenaken babagan Ékonomi United Nations Economic and Social Office, Beirut (1963),
  • Economist Asian Department IMF, Washington DC (1965),
  • Wakil IMF ing Laos minangka Penasihat Keuangan/Moneter Pamaréntah Laos (1969-1971),
  • Direktur Bank Indonésia (1971),
  • Alternate Governor of IMF kanggé Indonésia (1973-1983),
  • Gubernur Bank Indonésia (1983-1988),
  • Alternate Governor of IDB kanggé Indonésia (1983),
  • Mantri Perdagangan Kebinet Pembangunan V (1988-1993),
  • Duta Besar Luar Biyasa lan Berkuasa Penuh kanggé Amérikah Sarékat lan Grenada (Agustus 1993-Fèbruari 1998).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Arifin M Siregar Pemimpin Bertangan Dingin dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g Arifin M. Siregar dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Arifin M. Siregar