Satrio Budihardjo Joedono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Satrio Budihardjo Joedono
Satrio billy joedono.jpg
23 Mantri Perdagangan Républik Indonésia
Linggih
17 Maret 1993 – 6 Desember 1995
Présidhèn Soeharto
Kang ndhisiki Arifin Siregar
Kang nggantèni Tungki Ariwibowo
Rerincèn dhiri
Lair

(1940-12-01)Dhésèmber 1, 1940
Nèderlan Pangkalpinang, Bangka,

Hindia Nèderlan
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Satrio "Billy" Budihardjo Joedono (lair ing Pangkalpinang, Bangka, 1 Dhésèmber 1940; umur 78 taun) inggih punika satunggalipun politikus Indonésia.[1] Panjenenganipun naté njabat dados Mantri Perdagangan ing Kabinèt Pembangunan VI periodhé (1993-1998) saderengipun Dhepartemén Perdagangan dipundadosaken satunggal kaliyan Dhepartemén Perindhustrian dados Dhepartemén Perindustrian dan Perdagangan (Depperindag) déning présidhèn Soeharto nalika taun 1996.[1] Panjenenganipun naté njabat dados Ketua Badan Pamariksa Kauangan (BPK) periodhé 1998-2003.[1]

Budihardjo Joedono punika salah satunggalipun tilas Mahaguru Fakultas Ekonomi Universitas Indonésia, tilas pelaku manajemen, mliginipun manajemen pamaréntahan.[2] Panjenenganipun lulus sarjana saking Fakultas Ekonomi UI kanthi konsentrasi ékonomi perusahaan (1963), nglajengaken dhateng University of Pittsburgh lan pikantuk gelar Master of Public Administration (1966), lan gelar Doctor of Public Administration ing State University of New York at Albany (1971).[2] Panjenenganipun dados pegawé negeri sipil minangka asistén dosen ing FEUI nalika taun 1963 ngantos dados Mahaguru ing mata kuliyah Téori Organisasi nalika taun 1987 lan anggota senat lan senat Mahaguru FEUI (1987-1994), anggota komisi D Senat lan anggota Senat Dewan Mahaguru UI (1987-2000), anggota Dewan Mahaguru FEUI lan anggota Komisi B Dewan Mahaguru UI (2000-2006) ngantos dumugi pensiun ing taun 2006.[2] Sasmapunipun pensiun, panjenenganipun tetep mucal ing Dhepartemen Manajemén Fakultas Ekonomi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Satrio Budihardjo dipunundhuh tanggal 6 Oktober 2011)
  2. a b c d Prof. Dr. Satrio Budihardjo Joedono dipunundhuh tanggal 6 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]