Beirut

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Beirut
بيروت Bayrūt
Beyrouth (French)
Official seal of Beirut
Seal
Nagara Flag of Lebanon Libanon
Governorat Beirut, Kutha krajan
Government
 • Wali kutha Bilal Hamad
Area
 • City 85 km2 (32,82 sq mi)
Population (2009)
 • City 2 100 234
 • Metro ~ 3 000 000
Time zone +2
 • Summer (DST) +3 (UTC)
Website City of Beirut
Gambar:BeirutAlOmari.jpg
Masjid Mohammad al-Amin di Beirut

Beirut (basa Arab: بيروت;, Bayrūt) utawa jeneng Prancisé, Beyrouth, iku kutha krajan nagara Libanon lan uga dadi kutha paling gedhé ing nagara kasebut. Kutha iki dipanggoni déning 1,2 yuta juwa nanging yèn laladan metropolitan ing saubengé diitung dadi 2,1 yuta. Sadurungé Perang Sedulur Lebanon pecah, kutha iki antuk julukan "Paris ing Donya Wétan " amarga swasana kosmopolitané.

Saiki, Beirut wis ngalami manéka upaya rekonstruksi. Kutha iki dadi lokasi Jeux de la Francophonie taun 2009 lan dadi salah siji calon tuan omah potensial Olimpiade 2024. Manéka organisasi internasional uga nduwèni kantor ing Beirut kayata ILO lan UNESCO sing nduwèni kantor kanggo laladan Arab ing kutha iki.

Transportasi[besut | besut sumber]

Gambar:Beirut air balloon.jpg
Pemandangan kutha Beirut

Papan anggegana sing dumunung ing kutha iki ya iku Papan Anggegana Internasional Rafik Hariri, sing sadurungé duwé jeneng Papan Anggegana Internasional Beirut. Jeneng anyar kasebut dipigunakaké kanggo ngurmati Rafik Hariri, mantan Perdhana Mentri Lebanon sing diprejaya.

Geografi[besut | besut sumber]

Beirut dumunung ing antara Bukit Al-Asyrafiyah lan Al-Musaytibah, Beirut dumunung ing sawijining lembah kalindhung, papan wong Romawi mbangun saluran banyu ngisor lemah kanggo masok padunung kutha sing terus tuwuh.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Beirut ing Wikimedia Commons.
  • Becker C, Soetrisno E. 2001.100 Kota Besar Bersejarah di Dunia. Jakarta: Ladang Pustaka dan Intimedia.
  1. ^ "Beirut, Lebanon". Lacity.org. Retrieved 2009-05-05. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n "Twinning the Cities". City of Beirut. Retrieved 2008-01-13. 
  3. ^ "Yerevan Municipality - Sister Cities". © 2005-2009 www.yerevan.am. Retrieved 2009-06-22.  External link in |publisher= (help)
  4. ^ "Isfahan, Beirut named sister cities". MNA. Retrieved 2007-05-02. 
  5. ^ "Sister Cities of Istanbul". Retrieved 2007-09-08. 

Cithakan:Kutha krajan ing AsiaCithakan:Lebanon-geo-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Beirut&oldid=1016183"