Bagdad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Baghdad)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bagdad
Kutha
بغداد Baġdād
Baghdad Red zone.jpg
Nagara Irak
ProvinsiBaghdad
Didegaké762
DiyasaAbu Jafar al-Mansour
Pamaréntahan
 • JinisMayor-council
 • BodyBadan Penasehat Kutha Baghdad
 • Wali kuthaSaber Nabet Al-Essawi
Laladan
 • Gunggung1.134 km2 (438 sq mi)
Élepasi34 m (112 ft)
Cacah warga
 • Estimate (2004)6.554.126
 • Peringkat populasi ing Irakkaping-1
 [1][2]
Zona wektuArabia Standard Time (UTC+3)
 • Usum panas (DST)No DST (UTC)

Bagdad (بغداد) iku kutha krajan Irak lan provinsi Bagdad. Bagdad iku kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Asia Kidul-kulon sawisé Teheran, kanthi populasiné taun 2003 diprakirakaké nganti 5.772.000. Ana ing Kali Tigris ya iku 33°20 lor lan 44°26 wétan, kutha iki biyèné tau dadi pusat kabudayan Islam.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Estimates of total population differ substantially. The Encyclopædia Britannica gives a 2001 population of 4,950,000, the 2006 Lancet Report states a population of 6,554,126 in 2004.
  2. "Cities and urban areas in Iraq with population over 100,000", Mongabay.com

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]