Bagdad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Baghdad)
Jump to navigation Jump to search
Bagdad
Kutha
بغداد Baġdād
Baghdad Red zone.jpg
Nagara  Irak
Provinsi Baghdad
Didegaké 762
Diyasa Abu Jafar al-Mansour
Pamaréntahan
 • Jinis Mayor-council
 • Body Badan Penasehat Kutha Baghdad
 • Wali kutha Saber Nabet Al-Essawi
Laladan
 • Gunggung 1.134 km2 (438 sq mi)
Élepasi 34 m (112 ft)
Cacah warga
 • Estimate (2004) 6.554.126
 • Peringkat populasi ing Irak kaping-1
  [1][2]
Zona wektu Arabia Standard Time (UTC+3)
 • Usum panas (DST) No DST (UTC)

Bagdad (بغداد) iku kutha krajan Irak lan provinsi Bagdad. Bagdad iku kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Asia Kidul-kulon sawisé Teheran, kanthi populasiné taun 2003 diprakirakaké nganti 5.772.000. Ana ing Kali Tigris ya iku 33°20 lor lan 44°26 wétan, kutha iki biyèné tau dadi pusat kabudayan Islam.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Estimates of total population differ substantially. The Encyclopædia Britannica gives a 2001 population of 4,950,000, the 2006 Lancet Report states a population of 6,554,126 in 2004.
  2. "Cities and urban areas in Iraq with population over 100,000", Mongabay.com

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]