Teheran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Péta Iran lan saubengé kang nuduhaké lokasi Teheran

Teheran (utawa Tehran) (basa Pèrsi: تهران), populasi 8.000.000 (metropolitan: 10.000.000), iku kutha krajan nagara Iran lan salah siji kutha donya kang wigati. Luwih saka setengah indhustri Iran manggon ing kéné. Indhustri mau ya iku prodhuksi mobil, elektronik lan piranti elektrik, gegaman, tekstil, gula, semen lan prodhuk kimia. Teheran uga pusat pangadolan karpet lan mebel misuwur. Sawijining kilang lenga ana cerak Teheran.

Teheran iku kutha kang sarat karo kauripan kang ana ing sikil pagunungan Alborz kanthi jaringan dalan tol kang ora ana tandhingané ing Asia Kulon. Teheran uga arupa hub jaringan sepur Iran. Akèh musiyum gedhé, pusat seni, komplèks pura kang ana ing Teheran. Komunitas masarakat arupa kaum Pèrsi, Azeris, Armenia, Yahudi lan Afghan. Papan ngibadah arupa masjid, gréja lan sinagoga.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Tehran.

Piranshahr