Portable Document Format

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

PDF (Portable Document Format) iku format fail sing digawé déning Adobe System ing taun 1993 kanggo kaperluan ijol-ijolan dhokumèn digital. Format PDF dipigunakaké kanggo mkili dhokumèn rong dhimènsi sing nyakup tèks, aksara, citra lan grafik vektor rong dhimènsi. Sajeroning Acrobat 3-D, kamampuan PDF uga nyakup maca dhokumèn telung dhimènsi. PDF wis dadi standar ISO ing tanggal 1 Juli 2008 kanthi kodhe ISO 32000-1:2008.

Pranala njaba[besut | besut sumber]