Los Angeles, California

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Merge-short arrows 2.svg

Ana usul supaya artikel utawa bagéan saka artikel iki digabungaké karo artikel Los Angeles.   (dirembug)

Hollywood

Los Angeles ( /lɒs ˈændʒələs/ loss-AN-jə-ləs; basa Spanyol: [los ˈaŋxeles], kaserat Los Ángeles; pangandikanipun Britania /lɒs ˈændʒəliːz/ loss-AN-jə-leez) inggih punika salah satunggaling kutha ingkang cacah pendudukipun 3.792.621 jiwa miturut Sensus Amerika serikat nalika taun 2010, kutha punika manggen wonten ing saperanganipun California, kutha punika minangka kutha ingkang padet utawi rame urutan nomer kalih wonten ing Amerika Serikat, sabibaripun kutha New York. Wiyaripun kutha punika dumugi 46.867 mil2 utawi 121.385.0 kilo meter, manggen wonten ing sisih leripun California. Kutha punika misuwur kanthi aran inisialipun L.A. Los Angeles ugi minangka kutha krajan nipun Los Angeles. kutha punika ugi kalebet kutha ingkang kathah maneka warni ethnis utawi kasil budhayanipun wonten ing Amerika Serikat. Penduduk ingkang manggen wonten ing Los ANgeles kasebat "Angelenos".[1]

Sejarah Los Angeles[besut | besut sumber]

Los Angeles kamadhegaken tanggal 4 september 1781 déning gubernur Spanyol Felipe de Neve. Kuhta punika dados saperanganipun Meksiko wonten ing taun 1821. taun 1848, wonten ing pungkasaning perang Meksiko-Amerika Serikat, Los ANgeles lan sadaya kawasan California dipunpundhut lan dipundadosaken peranganipun Traktat Guadalupe Hidalgo, satemah kutha punika dados saperanganipun Amerika Serikat.

Aran Los Angeles[besut | besut sumber]

Hollywood

Los Angeles inggih punika pusatipun donya bisnis, perdagangan internasional, hiburan, budhaya, media, mode, ilmu pengetahuan, ulah raga, teknologi, kaliyan pendidikan terdepan. Kutha punika misuwur kanthi kutha ingkang paling sugih urutan kaping tiga wonten ing donya. Kutha punika ugi kaaran"Kutha krajan Hiburan Dunia" amargi bsinis Hollywood, ingkang mandegani pandamelanipun produksi televisi, video game, kaliyan musik rekaman kelas donya. Amargi punika andadosaken kathah aktris utawi selebriti ingkang milih menetap gesang wonten ing kutha punika. Kejawi punika, Los ANgeles ugi nate madhegaken acara Olimpiade Musim Panas taun 1932 kaliyan 1984.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 26 Oktober 2012)
  2. ^ (id)[2](dipunundhuh tanggal 26 Oktober 2012)