Nikosia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Nicosia
Λευκωσία (Yunani) Lefkoşa (Turkish)
Dari kiri atas: sesawangan Nicosia, rumah-rumah, Tembok Venezia di Nicosia, Pancyprian Gymnasium dan Buyuk Han
Dari kiri atas: sesawangan Nicosia, rumah-rumah, Tembok Venezia di Nicosia, Pancyprian Gymnasium dan Buyuk Han
Gendéra Nicosia
Gendéra
Official seal of Nicosia
Lambang
Status Lumrahé dikenal minangka wewengkon Républik Siprus, nanging setengah pérangan lor kutha iki dikuwasani Turki.[1]
Nagara  Siprus
Dhistrik Dhistrik Nicosia
Pamaréntahan
 • Wali kutha 20px Constantinos Yiorkadjis
Élevasi 220 m (720 ft)
Cacah warga (2001 - 2006)
 • Gunggung 398,293
Zona wektu EET (UTC+2)
Situs wèb Siprus Nicosia Municipality
Nikozja ioannis1.jpg

Nikosia (basa Yunani: Λευκωσία; basa Turki: Lefkoşa) iku kutha ing Siprus lan minangka kutha krajan Siprus. Sing ndunungi cacahé 206.200 jiwa (2001). Kutha iki dipérang dadi loro: wewengkon lor (dikuwasani déning Républik Turki Siprus Lor) lan wewengkon kidul (Siprus). Nikosia iku siji-sijiné kutha krajan nagara ing donya kang dipérang dadi loro. Kutha iki dumunung ing cedhak pusat pulo, ya iku ing gisiking Kali Pedieos. Nikosia iku kutha paling padhet lan dadi pusat budaya, indhustri, komersial lan transportasi kang paling wigati ing Siprus.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Asia