Nikosia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nicosia
Λευκωσία (Yunani) Lefkoşa (Turkish)
Dari kiri atas: sesawangan Nicosia, rumah-rumah, Tembok Venezia di Nicosia, Pancyprian Gymnasium dan Buyuk Han
Dari kiri atas: sesawangan Nicosia, rumah-rumah, Tembok Venezia di Nicosia, Pancyprian Gymnasium dan Buyuk Han
Flag of Nicosia
Flag
Official seal of Nicosia
Seal
Status Lumrahé dikenal minangka wewengkon Républik Siprus, ananging setengah pérangan lor kutha iki dikuwasani Turki.[1]
Nagara  Siprus
Dhistrik Dhistrik Nicosia
Pepréntahan
 • Wali kutha 20px Constantinos Yiorkadjis
Élevasi 220 m (720 ft)
Cacah warga (2001 - 2006)
 • Gunggung 398,293
Zona wektu EET (UTC+2)
Situs wèb Siprus Nicosia Municipality
Nikozja ioannis1.jpg

Nikosia (basa Yunani: Λευκωσία; basa Turki: Lefkoşa) iku kutha ing Siprus lan minangka kutha krajan Siprus. Sing ndunungi cacahé 206.200 jiwa (2001). Kutha iki dipérang dadi loro: wewengkon lor (dikuwasani déning Républik Turki Siprus Lor) lan wewengkon kidul (Siprus). Nikosia iku siji-sijiné kutha krajan nagara ing donya sing dipérang dadi loro. Kutha iki dumunung ing cedhak pusat pulo, ya iku ing gisiking Kali Pedieos. Nikosia iku kutha paling padhet lan dadi pusat budaya, indhustri, komersial lan transportasi sing paling wigati ing Siprus.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Asia