Eurasia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
LocationEurasia.png

Eurasia yaiku sawijining superbenua gabungan saka 2 benua yaiku Eropah lan Asia. Eurasia kadhang dianggep minangka sawijining benua alternatif.

Istilah Eurasia kadhang-kadhang uga digunakake kanggo ngrujuk marang negara-negara eks-Uni Soviet kang lagi merdeka ing Asia Tengah lan ing Kaukasus.

Sajroning ilmu bumi, kang nduweni definisi luwih trep ngenani sawijining benua, biyasane nganggep Eurasia minangka sawijining benua.

Eurasia bisa didefinisekake sacara geografis kanthi ngurangi Afrika saka kumpulan dharatan gedhe kang jenenge Afrika-Eurasia. Garis pamisah antarane Eropa lan Asia biyasane ana ing sadawaning Pegunungan Ural.

Bageyan-bageyan wilayah Eurasia:

Panggunan liya[sunting | sunting sumber]

Eurasia uga digunakake kanggo ngrujuk marang wong-wong kang nduweni getih campuran karo sawijining wong tuwa kang minangka wong kulit putih lan wong liyane kang minangka wong saka Asia Wétan.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]



Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eurasia&oldid=834097"