Eurasia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
LocationEurasia.png

Eurasia ya iku superbawana gabungan saka 2 bawana ya iku Éropah lan Asia. Eurasia kadhang dianggep sawijining bawana alternatif.

Istilah Eurasia kadhang-kadhang uga minangka ngrujuk marang nagara-nagara eks-Uni Soviet kang lagi merdeka ing Asia Tengah lan ing Kaukasus.

Sajeroning ngèlmu bumi, kang duwé definisi luwih trep ngenani sawijining bawana, biyasane nganggep Eurasia minangka sawijining bawana.

Eurasia bisa didefinisekake kanthi géografis kanthi ngurangi Afrika saka kumpulan dharatan gedhé kang jenenge Afrika-Eurasia. Garis pamisah antarané Éropah lan Asia biyasane ana ing sadawaning Pegunungan Ural.

Pérangan-pérangan wewengkon Eurasia:

Panggunan liya[besut | besut sumber]

Eurasia uga minangka ngrujuk marang wong-wong kang duwé getih campuran karo sawijining wong tuwa kang minangka wong kulit putih lan wong liyané kang minangka wong saka Asia Wétan.

Uga delengen[besut | besut sumber]