Eurasia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
LocationEurasia.png

Eurasia ya iku superbawana gabungan saka 2 bawana ya iku Éropah lan Asia. Eurasia kadhang dianggep minangka sawijining bawana alternatif.

Istilah Eurasia kadhang-kadhang uga digunakake kanggo ngrujuk marang nagara-nagara eks-Uni Soviet kang lagi merdeka ing Asia Tengah lan ing Kaukasus.

Sajroning ilmu bumi, kang nduwèni definisi luwih trep ngenani sawijining bawana, biyasane nganggep Eurasia minangka sawijining bawana.

Eurasia bisa didefinisekake sacara geografis kanthi ngurangi Afrika saka kumpulan dharatan gedhé kang jenenge Afrika-Eurasia. Garis pamisah antarane Éropah lan Asia biyasane ana ing sadawaning Pegunungan Ural.

Bageyan-bageyan wewengkon Eurasia:

Panggunan liya[besut | besut sumber]

Eurasia uga digunakake kanggo ngrujuk marang wong-wong kang nduwèni getih campuran karo sawijining wong tuwa kang minangka wong kulit putih lan wong liyane kang minangka wong saka Asia Wétan.

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eurasia&oldid=1080448"