Andorra la Vella

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Andorra la Vella
Panorama Andorra la Vella lan Escaldes-Engordany
Panorama Andorra la Vella lan Escaldes-Engordany
Andorra-Andorra la Vella.png
Andorra la Vella is located in Cithakan:Location map Andorra<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Andorra|6x6px|Andorra la Vella|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">Andorra la Vella
Lokasi ing Andorra
Coordinates: 42°30′N 01°30′E / 42.500°L 1.500°W / 42.500; 1.500
Nagara Flag of Andorra Andorra
Andorra Andorra la Vella
Villages La Margineda, Santa Coloma
Government
 • Walikota Konsul Maria Rosa Ferrer Obiols
Area
 • Total 30 km2 (10 sq mi)
Elevation 1.023 m (3,356 ft)
Population (2011)
 • Total 63,574[1]
 • Density 741.87/km2 (1,921.4/sq mi)
Demonym(s) Andorran
andorrà, andorrana (ca)
Website Official site

Andorra la Vella inggih punika kutha krajan Andorra. Kutha punika gadhah padunung ±25.000 jiwa. Jeneng kutha punika sacara harfiah gadhah artos “Andorra ingkang Tuwa”. Andorra inggih punika nagara bebas pajak (duty free),pramila sadaya punapa kemawon langkung mirah kabandingake nagara-nagara Éropah sanesipun. Menawi wonten ingkang badhe dhateng Andorra saged medal Spanyol utawi Prancis amargi Andorra wonten ing tengah antawis nagara punika.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Éropah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andorra_la_Vella&oldid=1013954"