Andorra la Vella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Andorra la Vella
Panorama Andorra la Vella lan Escaldes-Engordany
Panorama Andorra la Vella lan Escaldes-Engordany
Andorra-Andorra la Vella.png
Nagara  Andorra
Andorra Andorra la Vella
Villages La Margineda, Santa Coloma
Pepréntahan
 • Walikota Konsul Maria Rosa Ferrer Obiols
Laladan
 • Gunggung 30 km2 (10 sq mi)
Élevasi 1.023 m (3,356 ft)
Cacah warga (2011)
 • Gunggung 63,574[1]
 • Pepadhet 741.87/km2 (1,921.4/sq mi)
Demonym(s) Andorran
andorrà, andorrana (ca)
Situs wèb Official site

Andorra la Vella inggih punika kutha krajan Andorra. Kutha punika gadhah sing ndunungi ±25.000 jiwa. Jeneng kutha punika kanthi harfiah gadhah artos “Andorra ingkang Tuwa”. Andorra inggih punika nagara bébas pajeg (duty free),pramila sadaya punapa kemawon langkung mirah kabandingake nagara-nagara Éropah sanèsipun. Manawi wonten ingkang badhé dhateng Andorra saged medal Spanyol utawi Prancis amargi Andorra wonten ing tengah antawis nagara punika.

Cathetan suku[besut | besut sumber]