Andorra la Vella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andorra la Vella
Panorama Andorra la Vella lan Escaldes-Engordany
Panorama Andorra la Vella lan Escaldes-Engordany
Andorra-Andorra la Vella.png
Nagara Andorra
AndorraAndorra la Vella
VillagesLa Margineda, Santa Coloma
Pamaréntahan
 • Walikota KonsulMaria Rosa Ferrer Obiols
Laladan
 • Gunggung30 km2 (10 sq mi)
Élepasi1.023 m (3,356 ft)
Cacah warga (2011)
 • Gunggung63,574[1]
 • Pepadhet741.87/km2 (1,921.4/sq mi)
Demonym(s)Andorran
andorrà, andorrana (ca)
Situs wèbOfficial site

Andorra la Vella inggih punika kutha krajan Andorra. Kutha punika gadhah kang ndunungi ±25.000 jiwa. Jeneng kutha punika kanthi harfiah gadhah artos “Andorra ingkang Tuwa”. Andorra inggih punika nagara bébas pajeg (duty free),pramila sadaya punapa kemawon langkung mirah kabandingake nagara-nagara Éropah sanèsipun. Manawi wonten ingkang badhé dhateng Andorra saged medal Spanyol utawi Prancis amargi Andorra wonten ing tengah antawis nagara punika.

Cathetan suku[besut | besut sumber]