Kopenhagen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Copenhagen
København
Clockwise: Slotsholmen, Tivoli Gardens, City Hall Square and The Marble Church
Gendéra Copenhagen
Gendéra
Official logo of Copenhagen
Coat of arms
Koordhinat: 55°40′34″N 12°34′06″E / 55.67611°N 12.56833°E / 55.67611; 12.56833Koordhinat: 55°40′34″N 12°34′06″E / 55.67611°N 12.56833°E / 55.67611; 12.56833
Country  Dhènemarken
Region Capital Region of Dhènemarken
First mention 11th century
City Status 13th century
Pamaréntahan
 • Lord Mayor Frank Jensen (S)
Tlatah
 • Kutha 88,25 km2 (3,407 sq mi)
 • Métro 3.030 km2 (1,170 sq mi)
Cacah jiwa (2012)[1][2]
 • City 551.580
 • Kapadhetan 0.063/km2 (0.16/sq mi)
 • Kutha 1.213.822 (details)
 • Métro 1.935.746 (details)
 • Kapadhetan Métro 639/km2 (1,660/sq mi)
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Sana jaringan www.kk.dk

Kopenhagen (/[unsupported input]ˈkpənhɡən/ utawa /ˈkpənhɑːɡən/; Cithakan:Lang-da Cithakan:IPA-da, basa Latin: Hafnia) iku kutha krajan Nagara Denmark lan kutha sing paling akèh sing ndunungi Denmark, kanthi sing ndunungi tlatah kutha 1,213,822 (as of 1 Januari 2012) lan sing ndunungi metropolitan 1,935,746 (as of 1 April 2012). Kanthi rampungé kreteg Øresund Bridge ing taun 2000, Kopenhagen dadi punjering Øresund Region.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Statistics Dhènemarken: Copenhagen City/Urban Area (Københavns Kommune, Hovedstadsområdet), 2012 (tables: FOLK1, BEF44)". Statistics Dhènemarken. Diarsip saka sing asli ing 2012-05-31. Dijupuk 31 May 2012. 
  2. ^ "OECD: Territorial Review Copenhagen, 2009, p. 34". Københavns Kommune. Diarsip saka sing asli ing 2012-01-19. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Kopenhagen ing KamusWiki.
Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Copenhagen.