Kopenhagen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Copenhagen
København
Clockwise: Slotsholmen, Tivoli Gardens, City Hall Square and The Marble Church
Gendéra Copenhagen
Gendéra
Official logo of Copenhagen
Coat of arms
Country  Dhènemarken
Region Capital Region of Dhènemarken
First mention 11th century
City Status 13th century
Pamaréntahan
 • Lord Mayor Frank Jensen (S)
Laladan
 • City 88,25 km2 (3,407 sq mi)
 • Métro 3.030 km2 (1,170 sq mi)
Cacah warga (2012)[1][2]
 • City 551.580
 • Pepadhet 0.063/km2 (0.16/sq mi)
 • Urban 1.213.822 (details)
 • Métro 1.935.746 (details)
 • Pepadhet métro 639/km2 (1,660/sq mi)
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Situs wèb www.kk.dk

Kopenhagen (/[unsupported input]ˈkpənhɡən/ utawa /ˈkpənhɑːɡən/; Cithakan:Lang-da Cithakan:IPA-da, Latin: Hafnia) iku kutha krajan Nagara Denmark lan kutha kang paling akèh kang ndunungi Denmark, kanthi kang ndunungi tlatah kutha 1,213,822 (as of 1 Januari 2012) lan kang ndunungi metropolitan 1,935,746 (as of 1 April 2012). Kanthi rampungé kreteg Øresund Bridge ing taun 2000, Kopenhagen dadi punjering Øresund Region.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Statistics Dhènemarken: Copenhagen City/Urban Area (Københavns Kommune, Hovedstadsområdet), 2012 (tables: FOLK1, BEF44)". Statistics Dhènemarken. Diarsip saka sing asli ing 2012-05-31. Dijupuk 31 May 2012. 
  2. ^ "OECD: Territorial Review Copenhagen, 2009, p. 34". Københavns Kommune. Diarsip saka sing asli ing 2012-01-19. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Kopenhagen ing KamusWiki.
Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Copenhagen.