Kopenhagen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Copenhagen
København
Clockwise: Slotsholmen, Tivoli Gardens, City Hall Square and The Marble Church
Official logo of Copenhagen
Coat of arms
Country Dhènemarken
RegionCapital Region of Dhènemarken
First mention11th century
City Status13th century
Pamaréntahan
 • Lord MayorFrank Jensen (S)
Laladan
 • City88,25 km2 (3,407 sq mi)
 • Métro3.030 km2 (1,170 sq mi)
Cacah warga (2012)[1][2]
 • City551,580
 • Pepadhet0,063/km2 (0,16/sq mi)
 • Urban1,213,822 (details)
 • Métro1,935,746 (details)
 • Pepadhet métro639/km2 (1,660/sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Situs wèbwww.kk.dk

Kopenhagen (/[unsupported input]ˈkpənhɡən/ utawa /ˈkpənhɑːɡən/; basa Dhènemarken: København diucapke [kʰøb̥m̩ˈhɑʊ̯ˀn]Cithakan:Tautan audio IPA, Latin: Hafnia) iku kutha krajan Nagara Dhènemarken lan kutha kang paling akèh kang ndunungi Dhènemarken, kanthi kang ndunungi tlatah kutha 1,213,822 (as of 1 Januari 2012) lan kang ndunungi metropolitan 1,935,746 (as of 1 April 2012). Kanthi rampungé kreteg Øresund Bridge ing taun 2000, Kopenhagen dadi punjering Øresund Region.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Statistics Dhènemarken: Copenhagen City/Urban Area (Københavns Kommune, Hovedstadsområdet), 2012 (tables: FOLK1, BEF44)". Statistics Dhènemarken. Diarsip saka sing asli ing 2012-05-31. Dibukak ing 31 May 2012.
  2. "OECD: Territorial Review Copenhagen, 2009, p. 34". Københavns Kommune. Diarsip saka sing asli ing 2012-01-19.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary
Pirsani informasi ngenani Kopenhagen ing KamusWiki.