Ankara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ankara
Atakule.JPG
Ankara kapernah ing Turki
Ankara
Ankara
Location of Ankara
Koordhinat: 39°52′N 32°52′E / 39.867°N 32.867°E / 39.867; 32.867
Nagara  Turki
Region Central Anatolia
Propinsi Ankara
Government
 • Mayor İ. Melih Gökçek (AKP)
 • Governor Kemal Önal
Tlatah
 • Kutha 2.516,00 km2 (97,100 sq mi)
Èlevasi 938 m (3,077 ft)
Cacah jiwa (2007)[1]
 • Karapetan 1.551,00/km2 (402,000/sq mi)
 • Kutha 4.306.105
EET (UTC+2)
 • Mangsa Panas (DST) EEST (UTC+3)
Kodhe pos 06xxx
Kodhe laladan 0312
Licence plate 06
Sana jaringan http://www.ankara.bel.tr/
http://www.ankara.gov.tr/
Pasawangan kutha Ankara

Ankara iku kutha krajan Turki wiwit taun 1923, nggantèkaké Konstantinopel utawa Istanbul. Kutha iki uga dadi kutha krajan Propinsi Ankara. Sadurungé, Ankara ditepungi kanthi jeneng Angora utawa Engürü; ing mangsa Romawi ditepungi minangka Ancyra; lan ing mangsa Hellenistik minangka Áŋkyra.

Kutha paling gedhé nomer loro ing Turki iki padunungé 4.455.453 jiwa (2007) lan wigati banget dideleng saka sisih ékonomi lan indhustri. Minangka punjer pamaréntahan Turki, ing Ankara mapan kabèh kedutaan gedhé nagara-nagara liya. Kutha iki panggonané ing laladan paling garing ing Turki lan dikupengi laladan stepa kanthi manéka situs arkéologi saka mangsa Ottoman, Byzantium, lan Romawi.

Transportasi[besut | besut sumber]

Papan Anggegana utama Ankara ya iku Papan Anggegana Internasional Esenboga sing ana ing sisih lor kutha. Terminal Bus Ankara (basa Turki: Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi) iku bagéan wigati saka jaringan bus ing Ankara lan stasiun sepur Ankara Garı iku ngubungaké antarané bagéan kulon lan wétan Turki.

Ing Ankara ana rong lurung sepur ngisor lemah lan telung lurung manèh jroning tahap konstruksi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Türkiye istatistik kurumu Address-based population survey 2007. Retrieved on 2008-10-09.
  2. ^ hurriyet.com.tr 08.07.2008 tarihli Hürriyet haberi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ankara&oldid=1108118"