Ankara

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Ankara
Atakule.JPG
Ankara is located in Turki
Ankara
Location of Ankara
Coordinates: 39°52′N 32°52′E / 39.867°L 32.867°W / 39.867; 32.867
Nagara Flag of Turki Turki
Region Central Anatolia
Propinsi Ankara
Government
 • Mayor İ. Melih Gökçek (AKP)
 • Governor Kemal Önal
Area
 • City 2.516,00 km2 (97,100 sq mi)
Elevation 938 m (3,077 ft)
Population (2007)[1]
 • Density 1.551,00/km2 (402,000/sq mi)
 • Urban 4.306.105
Time zone EET (UTC+2)
 • Summer (DST) EEST (UTC+3)
Kodhe pos 06xxx
Area code(s) 0312
Licence plate 06
Website http://www.ankara.bel.tr/
http://www.ankara.gov.tr/
Pasawangan kutha Ankara

Ankara iku kutha krajan Turki wiwit taun 1923, nggantèkaké Konstantinopel utawa Istanbul. Kutha iki uga dadi kutha krajan Propinsi Ankara. Sadurungé, Ankara ditepungi kanthi jeneng Angora utawa Engürü; ing mangsa Romawi ditepungi minangka Ancyra; lan ing mangsa Hellenistik minangka Áŋkyra.

Kutha paling gedhé nomer loro ing Turki iki padunungé 4.455.453 jiwa (2007) lan wigati banget dideleng saka sisih ékonomi lan indhustri. Minangka pusat pamaréntahan Turki, ing Ankara mapan kabèh kedutaan besar nagara-nagara liya. Kutha iki panggonané ing laladan paling garing ing Turki lan dikupengi laladan stepa kanthi manéka situs arkéologi saka mangsa Ottoman, Byzantium, lan Romawi.

Transportasi[besut | besut sumber]

Papan Anggegana utama Ankara ya iku Papan Anggegana Internasional Esenboga sing ana ing sisih lor kutha. Terminal Bus Ankara (basa Turki: Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi) iku bagéyan wigati saka jaringan bus ing Ankara lan stasiun sepur Ankara Garı iku ngubungaké antarané bagéyan kulon lan wétan Turki.

Ing Ankara ana rong lurung sepur ngisor lemah lan telung lurung manèh jroning tahap konstruksi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Ankara ing Wikivoyage

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Türkiye istatistik kurumu Address-based population survey 2007. Retrieved on 2008-10-09.
  2. ^ hurriyet.com.tr 08.07.2008 tarihli Hürriyet haberi

Cithakan:Kutha krajan ing Éropah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ankara&oldid=1048675"