Astana, Kazakhstan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Astana (Kazakh: Астана / Astana ), sadurungé ditepungi mawa jeneng Akmola (Kazakh: Ақмола / Aqmola, nganti taun 1998), Tselinograd (Rusia: Целиноград, nganti taun 1992) lan Akmolinsk (Rusia: Акмолинск, nganti taun 1961), iku kutha krajan lan kutha kapindho sing gedhé dhéwé ing Kazakhstan. Kutha sing gedhé dhéwé iku Almaty sing tau dadi kutha krajan nagara iki nganti taun 1997. Astana nduwèni padunung 708.794 jiwa ing 1 Agustus 2010. Kutha iki dunungé ing tengah-loré Kazakhstan.

Wali kutha Astana saiki iku Imangali Tasmagambetov. Dhèwèké diangkat tanggal 4 April 2008.

Cithakan:Kutha krajan ing Éropah