Astana, Kazakhstan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Astana (Kazakh: Астана / Astana), sadurungé ditepungi mawa jeneng Akmola (Kazakh: Ақмола / Aqmola, nganti taun 1998), Tselinograd (Rusia: Целиноград, nganti taun 1992) lan Akmolinsk (Rusia: Акмолинск, nganti taun 1961), iku kutha krajan lan kutha kapindho kang gedhé dhéwé ing Kazakhstan. Kutha kang gedhé dhéwé iku Almaty kang tau dadi kutha krajan nagara iki nganti taun 1997. Astana kang ndunungi 708.794 jiwa ing 1 Agustus 2010. Kutha iki dunungé ing tengah-loré Kazakhstan.

Wali kutha Astana saiki iku Imangali Tasmagambetov. Dhèwèké diangkat tanggal 4 April 2008.