Astana, Kazakhstan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Astana (Kazakh: Астана / Astana ), sadurungé ditepungi mawa jeneng Akmola (Kazakh: Ақмола / Aqmola, nganti taun 1998), Tselinograd (Rusia: Целиноград, nganti taun 1992) lan Akmolinsk (Rusia: Акмолинск, nganti taun 1961), iku ibu kutha lan kutha kapindho sing gedhé dhéwé ing Kazakhstan. Kutha sing gedhé dhéwé iku Almaty sing tau dadi ibu kutha negara iki nganti taun 1997. Astana nduwèni pedunung 708.794 jiwa ing 1 Agustus 2010. Kutha iki dunungé ing tengah-loré Kazakhstan.

Wali kutha Astana saiki iku Imangali Tasmagambetov. Dhèwèké diangkat tanggal 4 April 2008.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Astana,_Kazakhstan&oldid=829911"