Moldova

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Republica Moldova
Bendera Moldavia Lambang Moldavia
Bendera Moldova Lambang Moldova
Motto: —
LocationMoldova.png
Basa resmi Basa Rumania
(+ basa Rusia ing Transnistria lan Gagauzia, basa Ukraina ing Transnistria, basa Gagauz ing Gagauzia)
Kutha krajan Kishinev
Presidhèn Nicolae Timofti
Perdhana Mentri Iurie Leancă
Wewengkon
 – Total
 – % air
Urutan ke-135
 33.843 km²
 1,4%
Padunung
 – Total (2002)
 – Kapadhetan
Urutan ke-117
 3.968.662
 131/km²
Kamardikan
 – Tanggal
Saka Uni Soviet
 27 Agustus 1991
Dhuwit Leu
Zona wektu
 - Saat musim panas
EET (UTC +2)
EEST (UTC +3)
Lagu kabangsan Limba Noastra
Internet TLD .md
Kodhe telepon 373

Républik Moldavia utawa Moldova ya iku nagara kang dumunung ing antarané Rumania lan Ukraina, ing Éropah Wétan. Moldavia ora nduwèni akses menyang pasisir utawa segara (landlocked). Nagara Moldavia – biyèné dijenengké Républik Sosialis Soviet Moldavia, bagéan saka Uni Soviet – proklamasi kamardikané tanggal 27 Agustus 1991.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Moldova&oldid=1105452"