Moldova

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Republica Moldova
Bendera Moldavia Lambang Moldavia
Bendera Moldova Lambang Moldova
Sesanti: —
LocationMoldova.png
Basa resmi Basa Rumania
(+ basa Rusia ing Transnistria lan Gagauzia, basa Ukraina ing Transnistria, basa Gagauz ing Gagauzia)
Kutha krajan Kishinev
Présidhèn Nicolae Timofti
Mahamantri Iurie Leancă
Wewengkon
 – Total
 – % air
Urutan kaping 135
 33.843 km²
 1,4%
Padunung
 – Total (2002)
 – Kapadhetan
Urutan kaping 117
 3.968.662
 131/km²
Kamardikan
 – Tanggal
Saka Uni Soviet
 27 Agustus 1991
Dhuwit Leu
Zona wektu
 -Saat mangsa panas
EET (UTC +2)
EEST (UTC +3)
Lagu kabangsan Limba Noastra
Internet TLD .md
Kodhe telepon 373

Républik Moldavia utawa Moldova iku nagara kang kapernah ing antarané Rumania lan Ukraina, ing Éropah Wétan. Moldavia iku kinupengan palemahan, ya iku ora duwé pasisir utawa ora wewatesan segara. Nagara Moldavia – biyèné dijenengaké Républik Sosialis Soviet Moldavia, péranganing Uni Soviet – mbiwara mardikané nalika tanggal 27 Agustus 1991.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]