Yerevan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Երևան
Yerevan
Coat of Arms of Yerevan.png
Lambang Yerevan
Armenia location map yerevan.svg
Lokasi Yerevan
Katrangan cekak
Nagara: Flag of Armenia.svg Arménia
Jembar: 227 km²
Padunung: 1.111.300 jiwa 2009
Situs wèb resmi: www.yerevan.am
Pulitik
Walikutha: Karen Karapetyan

Yerevan (Arménia: Երևան utawa Երեւան, pocapan Arménia: jɛɾɛˈvɑn) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé ing Arménia. Kutha iki salah sijining kutha tuwa dhéwé sadonya sing dienggoni terus. Yerevan dumunung ing pinggiré Kali Hrazdan lan kutha iki ya iku puser administrasi, kabudayan lan industri Arménia. Kutha iki wis dadi kutha krajan wiwit taun 1918 minangka kutha krajan kaping 13 Arménia.

Sajaran Yerevan wiwit nganti abad kaping 8 SM mawa yasané Bèntèng Erebuni ing 782 SM déning Raja Argishti I ing tegal Ararat ing sisih kulon. Sawisé Perang Donya I, Yerevan dadi kutha krajan Républik Démokratik Arménia. Kutha iki tumuwuh dadi gedhé nalikané jamané Arménia dadi anggota Uni Sovyèt.

Ing taun 2009, padunung Yerevan kira-kira ana 1.111.300 jiwa lan ing aglomérasiné ana kira-kira 1.245.700 people (prakiran resmi 2007). Cacah padunung iki gunggungé luwih saka sapratelon padunung total Arménia.

Yerevan diarani minangka Ibu Kutha Buku Donya (World Book Capital) déning UNESCO ing taun 2012.

Cithakan:Kutha krajan ing Éropah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yerevan&oldid=971907"