Jusuf Anwar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
H.E.
Jusuf Anwar
H.E. Jusuf Anwar1.jpg
Duta Besar Indonésia ing Jepang 16
Linggih
16 November 2006 – sekarang
Kang sadurungé Abdul Irsan
Kang sawisé taksih njabat
Mantri Keuangan Republik Indonesia 25
Linggih
20 Oktober 2004 – 7 Dhésèmber 2005
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Boediono
Kang sawisé Sri Mulyani
Rerincèn dhiri
Lair

(1941-01-02) Januari 2, 1941 (umur 78)
Nèderlan Tasikmalaya,

Jawa Barat, Hindia-Nèderlan
Almamater Universitas Padjadjaran
Universitas Vanderbilt
Agama Islam

Jusuf Anwar (miyos ing Tasikmalaya, Jawa Kilèn, 2 Januari 1941 inggih punika tilas Mantri Keuangan wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu.[1] Jusuf njabat saking tanggal 21 Oktober 2004 ngantos 6 Dhésèmber 2005 lan ing reshuffle (owah-owahan) kabinét, panjenenganipun dipun-gantos Sri Mulyani.[1][2] Salajengipun Jusuf Anwar pinitados minangka duta ageng ing Jepang.[2]

Jusuf Anwar resmi wiwit mandhegani Departemén Kauangan nalika 21 Oktober 2004 sasampunipun pasrah panampi kalungguhan kaliyan Mantri Keuangan Kabinét Gotong Royong, Boediono ingkang kapanggih déning sadaya dhirektur jenderal lan saking lingkungan dhepartemen wau.[1] Jusuf gadhah pamanggih, kuwajiban pamaréntah ingkang langkung ageng tinimbang kaliyan nile asét ingkang wonten, punika dados masalah ingkang limrah ing pengelolaan kauangan wonten ing satunggalipun nagara.[1]

Karier[besut | besut sumber]

  • Ketua Ékan Tugas (Satgas) Prakarsa Jakarta,[1][2]
  • Sekjen Departemen Keuangan lan Direktur Utama PT Danareksa,[1]
  • Kepala Balai Pendidikan lan Latian Keuangan,[1]
  • Ketua Badan Pengawas Pasar Modal (Bapepam), 1998-2000,[2]
  • Direktur Eksekutif Bank Pembangunan Asia (Asian Development Bank) ing Manila, Filipina, 2000-2004,[1]
  • Mantri Keuangan Kabinet Indonésia Bersatu, 2004-2005.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Jusuf Anwar dipunundhuh tanggal 25 September 2011)
  2. a b c d BIOGRAFI Jusuf Anwar dipunundhuh tanggal 25 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]