Partai Keadilan Sejahtera

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Parté Keadilan Sejahtera utawa kacekak dadi PKS iku parté pulitik ing Indonésia. Parté iki nggayuh supaya peran agama Islam dadi luwih gedhé ing kauripan umum sadina-dina ing Indonésia. PKS saiki dipimpin déning Tifatul Sembiring.

Sejarah cekak[sunting | besut sumber]

PKS mulané didegaké minangka Parté Keadilan ing tanggal 20 Juli 1998 mawa Nurmahmudi Ismail kamangka dadi présidhèné sing kapisan. Parté Keadilan banjur fusi karo Parté Sejahtera dadi Parté Keadilan Sejahtera amerga isih kekurangan electoral treshold 2%. Ing Pemilihan Umum DPR-RI taun 2004, PKS menang 7,3% swara utawa 45 saka 550 kursi. Kasil iki 1,4% luwih dhuwur tinimbang ing taun 1999. Nalika iku Hidayat Nur Wahid dadi kepala MPR lan mudhun saka kursi kaprésidhènan parté. Nalika iku PKS nyengkuyung utawa ndukung Susilo Bambang Yudhoyono dadi présidhèn. Pendukung PKS paling akèh ana ing kutha-kutha gedhé, utamané ing Jakarta.

Idéologi[sunting | besut sumber]

PKS iku kerep digandhèngaké karo gerakan al-Ikhwān al-Muslimūn utawa gerakan paseduluran Muslim sing asliné saka Mesir. Pemimpin kader parté uga akèh sing naté sinau ing Mesir.

PKS nduwé program sing kepéngin ndendha para durjana sing ngédaraké narkoba luwih abot. Saliyané iku PKS anti karo pornografi lan pornoaksi.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]