Kamentrian Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Kamentrian (jeneng resmi: Kamentrian Nagara) iku lembaga jroning Pamaréntah Indonésia sing dadi pembantu presidhèn. Kamentrian ditata jroning Undhang-Undhang Nomer 39 Taun 2008 ngenani Kamentrian Nagara. Kamentrian dumadi saka:

Struktur Kamentrian[sunting | besut sumber]

Saben Kamentrian mbidhangi urusan tinamtu jroning pamaréntahan. Miturut Perpres No. 47 Taun 2009, Kamentrian-Kamentrian kasebut ya iku:

SaliyanéKamentrian sing nangani urusan pamaréntahan ing dhuwur, ana uga Kamentrian koordinator sing tugasé ngayahi sinkronisasi lan koordinasi urusan Kamentrian-Kamentrian sing ana sajroning lingkup tugasé.

Sajarah[sunting | besut sumber]

Sadurungé kababar Perpres No. 47 Tahun 2009 kasebut struktur Kamentrian dumadi saka Kamentrian koordinator, Kamentrian Departemen, lan kamentrian Nagara, ya iku:

Kamentrian koordinasi[sunting | besut sumber]

Artikel utama: Mentri koordinator

Jroning Kabinet Indonésia Bersatu, ana 3 kamentrian koordinasi, ya iku:

Kamentrian Departemen[sunting | besut sumber]

Artikel utama: Mentri departemen

Jroning Kabinet Indonésia Bersatu, ana 20 Kamentrian,[1] ya iku:

Kamentrian nagara[sunting | besut sumber]

Artikel utama: Mentri nagara

Dalam Kabinet Indonésia Bersatu, ana 10 Kamentrian nagara, ya iku:

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Cithakan:Kabinet Indonésia