Tri Rismaharini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dr.(H.C.) Ir.
Tri Rismaharini
M.T.
Wali Kota Surabaya 23
Wiwit linggih
17 Fèbruari 2016
Présidhèn Joko Widodo
Gubernur Soekarwo
Litnan Wisnu Sakti Buana
Kang sadurungé Nurwiyatno
(Pejabat)
Linggih
28 September 2010 – 28 September 2015
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Gubernur Soekarwo
Litnan Bambang Dwi Hartono (2010–13)
Wisnu Sakti Buana (2014–15)
Kang sadurungé Bambang Dwi Hartono
Soekamto Hadi
(Pelaksana Tugas)[1]
Kang sawisé Nurwiyatno
(Pejabat)[2]
Rerincèn dhiri
Lair (1961-11-20) Novèmber 20, 1961 (umur 57)
Indonésia Kediri, Jawa Timur, Indonésia
Bangsa  Indonésia
Parté pulitik 30px Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan
Sisihan Ir. Djoko Saptoadji
Anak Fuad Bernardi
Tantri Gunarni
Almamater Institut Teknologi Sepuluh Nopember
Panggaota Insinyur
Politikus
Agama Islam

Riwayat Urip Tri Rismaharini[besut | besut sumber]

Tri Rismaharini lair ing Kutha Kedhiri tanggal 20 Novèmber 1961. Riwayat pendidikane miwiti saka sekolah dhasar nagari ing Kabupatèn Kediri pungkas taun 1973. Salajengipun piyambaké nerusaken ing sekolah lanjutan kaping pisan nagari 10 Surabaya. Risma lajeng nerusaken kuliah ing Institut Sepuluh Novèmber Surabaya ing jurusan Arsitektur. Boten cekap samanten piyambake nerusaken S2 ing kampus ingkang sami nanging ing jurusan Manajemen Pembangunan. Linthune ing pendidikan formal piyambake ngih mundhut pendidikan non-formal kaya ta pelatihan lan kursus.Ngagem gelar dados walikota piyambake lampahi saking dalan karir inggih punika[3]: 1. Kepala Seksi Tata Ruang dan Tata Guna Bappeko Surabaya (1997-2000)
2. Kepala Seksi Pendataan dan Penyuluhan Disbang (2001)
3. Kepala Cabang Dinas Pertamanan (2001)
4. Kepala Pérangan Bina Wangunan (2002)
5. Kepala Pérangan Penelitian dan Pengembangan (2005)
6. Kepala Dinas Kebersihan dan Pertamanan (2010)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Pranala buku[besut | besut sumber]

Rosyidin Iding, Gun Heryanto (2015). 10 Tokoh Transformatif Indonésia. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN 978-602-298-280-7.