2015

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Milenium: Milenium ka-3
Abad: Abad kaping-20Abad kaping-21Abad kaping-22
Dasawarsa: 1980-an · 1990-an · 2000-an  – 2010-an –  2020-an  · 2030-an  · 2040-an
Taun: 2012 • 2013 • 201420152016 • 2017 • 2018
Kategori: Prastawa  • Lair  • Pati

Taun ka-2015 Masèhi jroning kalèndher Gregorian.


Prastawa[besut | besut sumber]

Januari[besut | besut sumber]

Penembakan Charlie Hebdo

Februari[besut | besut sumber]

Maret[besut | besut sumber]

April[besut | besut sumber]

Mei[besut | besut sumber]

Juni[besut | besut sumber]

Juli[besut | besut sumber]

Agustus[besut | besut sumber]

  • 1 Agt 2015 Dinten Setu Cemeng ing Prancis, déning para wargi ingkang késah liburan dhateng ing pasisir kidul negari.

September[besut | besut sumber]

Oktober[besut | besut sumber]

  • 2 Okt 2015 Montor miber Aviastar, Pamiberan 7503 saking Masamba dhumateng Makassar kaicalan kontak lan dipungagas dhawah. (Kompas)
  • 8 Okt 2015 Svetlana Alexievich, panulis lan jurnalis Bélarus, menangaken Bebingah Nobel ing Bidang Sastra. (BBC)
  • 10 Okt 2015 Serangan bom kembar ing Ankara, ibukitha Turki. Wonten bom kalih ingkang dipunjeblugaken ing ngajenging Stasiun Sepur Punjer Ankara samadyanipun para démonstran haluan kiwa saha pro Kurdi. Korban téwas wonten sakirangipun 95 jiwa serta wonten 246 ingkang tatu-tatu. (Kompas)
  • 11 Okt 2015 Aleksandr Lukashenko mimpangaken Pamilihan Présidèn Bélarus kanggé kaping gangsal. Piyambakipun angsal 84% saking sadaya swantun. (Liputan 6)
  • 13 Okt 2015 Walanda kalah 2-3 nalika main kandhang nglawan Céko. Walanda dados gagal tumut Kajuwaran Bal-Balan Ëropah taun 2016 (Euro 2016) ing Prancis. (Juara.net)
  • 13 Okt "Malaysia Airlines Pamaburan MH 17 dhawah, amergi dipuntémbak rudal utawi rokèt BUK", miturut laporan ingkang dipunrilis pamaréntah Walanda. (Volkskrant.nl)
  • 14 Okt Satunggaling pulisi wanita saking Semarang, Jawi Tengah, anami Iptu Dhayita Daneswari dados kepala pulisi sèktor ingkang enèm piyambak ing Tanah Jawi (Detik.com)
  • 15 Okt Gègèran wonten Singkil, Acèh sasampunipun warga mbesmi satunggaling gréja. Pulisi Indonésia nggagas menawi wonten provokatoripun. Présidèn Jokowi ngintun TNI kanggé ngleremaken situasi. (Kompas)
  • 16 Okt Manten Menteri Agami Indonésia, Suryadharma Ali, dipuncepeng KPK, gumandhèng pandamelanipun ing Kementerian Agami 2012-13. Piyambakipun ugi dipunlèhaken nganggé arta jemaat kaji kanggé ngintun sémahipun minggah kaji. (Kompas)
  • 16 Okt Mboten naming Rusia kaliyan Qatar ingkang dipuntarka nyogok FIFA kanggé ngwontenaken tetandhingan ing negarinipun. Nanging Jerman ugi dipuntarka nyogok kanggé ngwontenaken Bèker Donya FIFA 2006. (Der Spiegel)
  • 16 Okt KLM, maskapé pamiberan Walandi, nyadé pitung montor miber damelan Walandi Fokker 70 darbènipun dhumateng maskapé Papua Nugini, Air Niugini. Wiwit taun 2018 KLM Cityhopper jarak celak namung nganggé Embraer saking Brazilia kémawon. (nu.nl)
  • 20 Okt Korban prastawa surung-surungan ing Mina, Arab Saudi (24 September 2015), miturut Associated Press, sakirangipun wonten 2.177 jiwa. (ca.news.yahoo.com)
  • 25 Okt WNI korban dagang manungsa ing Arab Saudi saged dipunslametaken lan wangsul dipunkintun dhateng Indonésia. (Kompas)
  • 25 Okt Bar Karaoké Inul Vizta ing Menado, Sulawesi Lor kabesmi lan niwasaken minimal 12 tiyang. Puluhan tiyang sanèsipun kedhah dipunopname ing griya sakit amergi tatu utawi ambegan asep. (Kompas)
  • 31 Okt Maskapé Rusia Metrojet Pamiberan KGL 9268, sawijining A 321, dhawah ing Semenangjung Sinai nalika miber saking Sharm el Sheik dhumateng St. Petersburg. Pesawat punika mbekta 214 panumpang saha 7 awak kapal, kalebu 17 laré alit. (Reuters)

November[besut | besut sumber]

Desember[besut | besut sumber]

Tanpa tanggal[besut | besut sumber]

Yèn olèh dadi diluncuraké miturut jadwal, wahana antariksa NASA, New Horizons, bakal nglintasi Pluto lan ngirim foto-foto menyang Bumi. Sawisé iku, wahana iki bakal nerusaké lelaku menyang Sabuk Kuiper.

Lair[besut | besut sumber]

Pati[besut | besut sumber]

Januari[besut | besut sumber]

Artikel utama: Kapatèn ing Januari 2015

Februari[besut | besut sumber]

Maret[besut | besut sumber]

April[besut | besut sumber]

Artikel utama: Kapatèn ing April 2015

Mei[besut | besut sumber]

Juni[besut | besut sumber]

Juli[besut | besut sumber]

Agustus[besut | besut sumber]

September[besut | besut sumber]

Oktober[besut | besut sumber]

November[besut | besut sumber]

Dina prèi nasional ing Indonésia[besut | besut sumber]

Adhedhasar Surat Keputusan Bersama 3 Menteri tentang Hari-Hari Libur Nasional dan Cuti Bersama Tahun 2015, ana 16 dina prèi nasional lan 3 dina cuti bebarengan kanggo taun 2015, kaya sing kapacak ing ngisor iki:[6]

No Tanggal Dina Katrangan
Dina Prèi Nasional
1 1 Januari Kemis Taun Anyar Masèhi
2 3 Januari Setu Maulid Nabi Muhammad SAW (12 Rabiul Awal 1436H)
3 19 Februari Kemis Taun Anyar Imlèk 2566
4 21 Maret Setu Dina Riyadi Nyepi (Taun Anyar Saka 1937)
5 3 April Jemuwah Wafat Isa Almasih
6 1 Mei Jemuwah Dina Buruh
7 14 Mei Kemis Mékrad Isa Almasih
8 16 Mei Setu Isra' Mi'raj Nabi Muhammad SAW (27 Rajab 1436H)
9 2 Juni Slasa Dina Riyadi Waisak 2559
10 17-18 Juli Jemuwah-Setu Idul Fitri (1-2 Sawal 1436H)
11 17 Agustus Senin Proklamasi Dina Kamardikan Républik Indonésia kaping 70
12 24 September Kemis Idul Adha (10 Dzulhijjah 1436H)
13 14 Oktober Rebo Taun Anyar Islam (1 Muharram 1437H)
14 24 Desember Kemis Maulid Nabi Muhammad SAW (12 Rabiul Awal 1437H)
15 25 Desember Jemuwah Dina Natal
Cuti Bebarengan PNS
1 16-20-21 Juli Kemis-Senèn-Slasa Cuti bebarengan Idul Fitri

Réferènsi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=2015&oldid=1048762"