Panémbakan Charlie Hebdo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ing tanggal 7 Januari 2015 kira-kira jam 11.00 CET, ana wong lanang telu kang nganggo masker, mlebu kantor rédaksi kalawarti satire Prancis Charlie Hebdo ing Paris lan némbaki wong-wong kang ana ing kono. Miturut lapuran awal, ana wong 12 kang téwas lan wong 10 kang padha tatu-tatu. Insidèn iki prastawa kang fatal dhéwé ing Prancis sawisé taun 1989.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Kalawarti Charlie Hebdo iku sawijining kalawarti satire saka kaum kiwa kang senengané ngritik agama lan pulitik. Sing dinyèk mula-mulané agama Katulik, mawa gambar-gambar kartun kang ora sopan. Banjur ing wanci pungkasan agama Islam kang dinyèk entèk-entèkan.