Air Niugini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Air Niugini iku maskapé nasional nagara Papua Nugini. Maskapé iki diadegaké ing taun 1973.

Armada[besut | besut sumber]

Kombinasi armada Air Niugini lan Link PNG iku gunggungé ndarbèni montor-montor mabur sing kapacak ing ngisor iki (per 1 Oktober 2015), 7 Fokker-70 dituku (Oktober 2015) saka KLM lan bakal diwènèhaké ing sasi Okt-Des 2015.[1][2][3][4]

Air Niugini Fleet
Montor mabur Sajeroning armada Pesenan Panumpang
(Total)
Cathetan
ATR 72-200F 1 Kargo
Boeing 737-700 1 122
Boeing 737-800 2 158
Boeing 767-300ER 2 214 1 diséwa saka Icelandair
Boeing 787-8 1 TBA Diserahaké ing taun 2017
Bombardier Dash8 200 3 39
Bombardier Dash8 Q300 4 50
Bombardier Dash8 Q400 3 74
Dassault Falcon 900X 1 18 Montor mabur èksèkutif Pamaréntah. Kode panggilan Kumul1
Fokker 70 9 80 7 Aircraft dituku saka maskapé Walanda, KLM Okt-Des 2015
Fokker 100 7 98
Total 26 1

Manten armada[besut | besut sumber]

[5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Air Niugini Fleet Details". Planespotters.net. Dijupuk 2014-11-04. 
  2. ^ "Air Niugini fleet". Airniugini.com.pg. Dijupuk 2014-11-04. 
  3. ^ "PNG Aircraft Registration Database". casapng.gov.pg. Dijupuk 2015-10-01. 
  4. ^ Australian Aviation Magazine, October 2015, Traffic Section, p76 (3 Dash 8-Q400 aircraft sold to Flugfelag, Iceland)
  5. ^ Trevor Michie. "Air Niugini Fleet Information". Michie.net. Dijupuk 2013-06-30.