Helmut Schmidt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Helmut Schmidt, 1969

Helmut Heinrich Waldemar Schmidt (lair 23 Dhésèmber 1918 ing Hamburg - surut 10 November 2015 padha) iku pulitikus Jerman saka Parté Sosial-Démokratis Jerman. Saka taun 1974 nganti 1982, Helmut Schmidt iku njabat dadi kepala kabinèt sawijining koalisi sosial-liberal. Dhèwèké nalika iku dadi kanselir kaping lima Jerman Kulon.

Saka taun 1983 nganti sédané, Helmut Schmidut iku pambabar kalawarti Die Zeit.