Rajab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rajab, iku wulan kapitu sajeroning tanggalan hijriyah lan tanggalan Jawa. Wulan iki misuwur minangka wulan Allah.[1]. Ing tanggal 27 sasi iki, umat Islam ing saindhenging donya mèngeti Isra' Mi'raj Muhammad, ya iku kadadéan nalika Rasulullah ngayahi lelungan saka Masjidil Haram (Makkah)menyang Masjidil Aqsa (Palestina) nitih Buraq, lan saka Masjidil Aqsha menyang Sidratul Muntaha kanggo ngadhep marang Allah.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah