Rajab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Rajab, iku wulan kapitu sajeroning tanggalan hijriyah lan tanggalan Jawa. Wulan iki misuwur minangka wulan Allah.[1]. Ing tanggal 27 sasi iki, umat Islam ing saindhenging donya mèngeti Isra' Mi'raj Muhammad, ya iku kadadéan nalika Rasulullah ngayahi lelungan saka Masjidil Karam (Makkah)menyang Masjidil Aqsa (Palestina) nitih Buraq, lan saka Masjidil Aqsha menyang Sidratul Muntaha kanggo ngadhep marang Allah.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah