Muharram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Muharam utawa Muharram (Arab: محرّم‎‎) iku wulan pisanan sajeroning pananggalan Hijriyah. Muharram asal saka tembung sing tegesé 'diharamaké' utawa 'dipantang', yaiku dilarang ngayahi peperangan.

Tanggal 1 Muharram iku dina Taun Anyar sajeroning agama Islam.

Muharam iku salah sawijiné sasi arab kang kawiwitan, ana ing Jawi sok diarani sasi Sura, sasi arab uga diarani sasi Hijriyah bisa uga diarani sasi Qomariyah, yaiku sasi kang digawé miturut obahing rembulan ngubengi bumi utawi rotasi bulan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah