Muharram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Muharram (Basa Arab: محرّم‎) iku wulan pisanan jroning penanggalan Hijriyah. Muharram asal saka tembung sing tegesé 'diharamaké' utawa 'dipantang', ya iku dilarang ngayahi peperangan.

Tanggal 1 Muharram iku dina Taun Anyar jroning agama Islam.

Muharam iku salah sawijiné sasi arab kang kawiwitan, ana ing Jawi asring diarani sasi Sura, sasi arab uga diarani sasi Hijriyah bisa uga diarani sasi Qomariyah, ya iku sasi kang digawé miturut obahing rembulan ngubengi bumi utawi rotasi bulan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muharram&oldid=1104693"