Dzulhijjah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Dzulhijjah, iku sasi karolas lan pungkasan jroning pananggalan hijriyah. Ana sawetara prabédan cara nemtokaké wiwitan sasi Dzulhijjah. Ana sing migunakaké hisab, rukyah, utawa mèlu panetepan wiwitan Dzulhijjah ing Arab Saudi.

Makna wigati[sunting | sunting sumber]

  • Ing tanggal 9 wulan iki, umat Islam sing ngayahi ibadah kaji wukuf ing Arafah, sauntara kuwi sing ora ngayahi ibadah kaji disunnahaké supaya pasa Arafah.
  • Ing tanggal 10 wulan iki, umat Islam mèngeti dina riyaya Idul Adha utawa dina riyaya kurban
  • Ing wulan iki uga para pameluk agama Islam ngayahi Ibadah kaji menyang tanah suci Mekkah yakuwi antara tanggal 8 nganti 12.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dzulhijjah&oldid=821170"