Dzulhijjah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Dzulhijjah, iku sasi karolas lan pungkasan sajeroning pananggalan hijriyah. Ana sawetara prabédan cara nemtokaké wiwitan sasi Dzulhijjah. Ana sing migunakaké hisab, rukyah, utawa mèlu panetepan wiwitan Dzulhijjah ing Arab Saudi.

Makna wigati[besut | besut sumber]

  • Ing tanggal 9 wulan iki, umat Islam sing ngayahi ngibadah kaji wukuf ing Arafah, sauntara iku sing ora ngayahi ngibadah kaji disunnahaké supaya pasa Arafah.
  • Ing tanggal 10 wulan iki, umat Islam mèngeti dina riyaya Idul Adha utawa dina riyaya kurban
  • Ing wulan iki uga para pameluk agama Islam ngayahi Ibadah kaji menyang tanah suci Mekkah ya iku antara tanggal 8 nganti 12.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah