Wukuf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
Allah1.png
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Wukuf kuwi kagiatan utama jroning ibadah kaji. Malah, inti ibadah kaji yakuwi wukuf utawa meneng kanthi ndonga ing Padang Arafah. Yèn jroning nglakoni Ibadah Kaji jamaah ora bisa nglaksanakaké wukuf, ora sah ibadah kajiné. Wukuf dilaksanakaké mung sadina (awan) ing tanggal 9 Dzulhijjah miturut kalèndher Hijriyah. Cara nglakoni ibadah wukuf yaiku kanthi meneng (lan ndonga) ing ara-ara amba kang dumunung ana ing sisih wétan kutha ta Mekkah, Saudi Arabia. Ing tlatah kang cengkar tanpa wangunan iki, luwih saka rong yuta umat Islam saka saindhenging jagad kumpul saben taun ngayahi ritual wukuf.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wukuf&oldid=860039"