Pasa Arafah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pasa Arafah iku pasa ing Dina Arafah, ya iku dina kasanga ing sasi Dzulhijjah. Pasa iki kaprayogakaké banget tumrap umat muslim kang ora pinuju lunga kaji, kaya mau sajeroning riwayat saka Rasulullah Shallallahu Alaihi wa Sallam ngenani pasa Arafah:

Aku ngarep-arep marang Allah supaya dibusak (dosa) setaun sadurungé lan setaun sawisé.(HR Muslim)

Fadilah[besut | besut sumber]

Fadilah utawa kautamaan pasa Arafah tanggal 9 Dzulhijjah didhasaraké marang hadits iki:

صَوْمُ يَوْمِ عَرَفَةَ يُكَفِّرُ سَنَتَيْنِ مَاضِيَةً وَمُسْتَقْبَلَةً وَصَوْمُ عَاشُوْرَاَء يُكَفِّرُ سَنَةً مَاضِيَةً

Pasa dina Arafah nebus dosa setaun kapungkur lan setaun kang bakal teka lan pasa Asyura (10 Muharram) nebus dosa setaun kang kapungkur. (HR Ahmad, Muslim dan Abu Daud dari Abi Qotadah)

[1]

Umat Islam béda panemu sajeroning nemtokaké tanggal 9 Dzulhijjah. Ana kang migunakaké hisab, rukyah, utawa mèlu bareng karo Arab Saudi.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]