Masjidil Karam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Thawaf ing Masjidil Karam (latar wuri)

Masjidil Karam utawa Masjidil Karam (basa Arab: المسجد الحرام) iku masjid ing kutha Mekah, kang dianggep panggona paling suci ing donya kanggoné umat Islam. Masjid iki uga dadi tujuan utama sajeroning ngibadah kaji. Imam Besar masjid iki yaiku Syaikh Abdurrahman As-Sudais, imam keturunan Banten. Panjenengané misuwur sajeroning maca Kuran kanthi artikulasi kang cetha lan swara kang merdhu.

Miturut cariyosipun, Masjidil Karam punika kala rumiyin dipunyasa déning Nabi Ibrahim kaliyan putranipun Nabi Ismail.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Pranala njaba[besut | besut sumber]