Arab Saudi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Saudi Arabia)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
المملكة العربية السعودية
Al-Mamlakah al-'Arabiyah as-Sa'udiyah
Motto: لا إله إلا الله محمد رسول الله
Lagu kabangsanAn-Nasheed Al-Wattani As-Saudi
Ibu kutha
and largest city
Riyadh
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Monarki absolut
Persatuan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2006 estimate 27.019.731 (46)
 -  2004 census 25.100.430
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$576,4 miliar (24)
 -  Per capita US$15.338 (46)
Valuta Riyal (SAR)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 966
Internet TLD .sa

Arab Saudi utawa Saudi Arabia utawa Karajan Arab Saudi iku sawijining negara ing Asia. Ibukuthane yaiku: Riyadh. Pedhunungé kira-kira ana 25 yuta. Arab Saudi iku negara Arab sing dumunung ing Jazirah Arab. Nduwèni iklim gurun lan wilayahé sebagian dumadi saka segara wedhi lan segara wedhi utawa gurun pasir sing paling jembar yakuwi Rub Al Khali. Wong Arab nyebut tembung segara wedhi nganggo tembung sahara.

Negara Arab Saudi iki wewatesan langsung (searah pandom jam saka arah lora) karo Yordania, Irak, Kuwait, Teluk Persia, Uni Emirat Arab, Oman, Yaman, lan Segara Abang.

Jeneng Saudi asal saka tembung Bani Saud minangka kulawarga karajan lan pendhiriné. Arab Saudi misuwur minangka Negara kelairan Nabi Muhammad SAW sarta tuwuh lan ngrembakané agama Islam, saéngga ing gendérané ana loro kalimat syahadat sing maknané "Ora ana tuhan (sing haq) kanggo disembah saliyané Allah lan Nabi Muhammad iku utusané".

SaudiArabiaNumbered.png

Wilayah Arab Saudi kapérang dadi 13 provinsi utawa manatiq (jamak saka mantiqah) yakuwi:

  1. Bahah
  2. Hududusy Syamaliyah
  3. Jauf
  4. Madinah
  5. Qasim
  6. Riyadh
  7. Syarqiyah, Arab Saudi (Provinsi Timur)
  8. 'Asir
  9. Ha'il
  10. Jizan
  11. Makkah
  12. Najran
  13. Tabuk

Mangga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Arab Saudi ing Wikivoyage


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arab_Saudi&oldid=817332"