Arab Saudi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Saudi Arabia)
المملكة العربية السعودية
Al-Mamlakah al-'Arabiyah as-Sa'udiyah
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: لا إله إلا الله محمد رسول الله
Antem: An-Nasheed Al-Wattani As-Saudi
Kutha krajan
lan paling gedhé
Riyadh
Basa resmi Arab
Papréntahan Monarki absolut
Persatuan
 •  Banyu (%) dapat dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 27.019.731 (46)
 •  Cacah sirah 2004 25.100.430
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$576,4 miliar (24)
 •  Per kapita US$15.338 (46)
Valuta Riyal (SAR)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 966
TLD Internèt .sa

Arab Saudi utawa Saudi Arabia utawa Karajan Arab Saudi iku nagara ing Asia. Kutha krajané ya iku: Riyadh. Sing ndunungi kira-kira ana 25 yuta. Arab Saudi iku nagara Arab sing dumunung ing Jazirah Arab. Nduwèni iklim ara-ara lan wewengkoné sapérangan dumadi saka segara wedhi lan segara wedhi utawa ara-ara pasir sing paling jembar ya iku Rub Al Khali. Wong Arab nyebut tembung segara wedhi nganggo tembung sahara.

Nagara Arab Saudi iki wewatesan langsung (searah pandom jam saka arah lora) karo Yordania, Irak, Kuwait, Lempongan Pèrsi, Uni Emirat Arab, Oman, Yaman, lan Segara Abang.

Jeneng Saudi asal saka tembung Bani Saud minangka kulawarga karajan lan pendhiriné. Arab Saudi misuwur minangka Nagara kelairan Muhammad sarta tuwuh lan ngrembakané agama Islam, saéngga ing gendérané ana loro kalimat syahadat sing maknané "Ora ana tuhan (sing haq) kanggo disembah saliyané Allah lan Muhammad iku utusané".

SaudiArabiaNumbered.png

Wewengkon Arab Saudi kapérang dadi 13 provinsi utawa manatiq (jamak saka mantiqah) ya iku:

  1. Bahah
  2. Hududusy Syamaliyah
  3. Jauf
  4. Madinah
  5. Qasim
  6. Riyadh
  7. Syarqiyah, Arab Saudi (Provinsi Timur)
  8. 'Asir
  9. Ha'il
  10. Jizan
  11. Makkah
  12. Najran
  13. Tabuk

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]