Arab Saudi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Saudi Arabia)
المملكة العربية السعودية
Al-Mamlakah al-'Arabiyah as-Sa'udiyah
Motto: لا إله إلا الله محمد رسول الله
Lagu kabangsanAn-Nasheed Al-Wattani As-Saudi
Ibu kutha
and largest city
Riyadh
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Monarki absolut
Persatuan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2006 estimate 27.019.731 (46)
 -  2004 census 25.100.430
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$576,4 miliar (24)
 -  Per capita US$15.338 (46)
Valuta Riyal (SAR)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 966
Internet TLD .sa

Arab Saudi utawa Saudi Arabia utawa Karajan Arab Saudi iku nagara ing Asia. Kutha krajané ya iku: Riyadh. Padunungé kira-kira ana 25 yuta. Arab Saudi iku nagara Arab sing dumunung ing Jazirah Arab. Nduwèni iklim ara-ara lan wewengkoné sebagian dumadi saka segara wedhi lan segara wedhi utawa ara-ara pasir sing paling jembar ya iku Rub Al Khali. Wong Arab nyebut tembung segara wedhi nganggo tembung sahara.

Nagara Arab Saudi iki wewatesan langsung (searah pandom jam saka arah lora) karo Yordania, Irak, Kuwait, Lempongan Pèrsi, Uni Emirat Arab, Oman, Yaman, lan Segara Abang.

Jeneng Saudi asal saka tembung Bani Saud minangka kulawarga karajan lan pendhiriné. Arab Saudi misuwur minangka Nagara kelairan Nabi Muhammad SAW sarta tuwuh lan ngrembakané agama Islam, saéngga ing gendérané ana loro kalimat syahadat sing maknané "Ora ana tuhan (sing haq) kanggo disembah saliyané Allah lan Nabi Muhammad iku utusané".

SaudiArabiaNumbered.png

Wewengkon Arab Saudi kapérang dadi 13 propinsi utawa manatiq (jamak saka mantiqah) ya iku:

  1. Bahah
  2. Hududusy Syamaliyah
  3. Jauf
  4. Madinah
  5. Qasim
  6. Riyadh
  7. Syarqiyah, Arab Saudi (Propinsi Timur)
  8. 'Asir
  9. Ha'il
  10. Jizan
  11. Makkah
  12. Najran
  13. Tabuk

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Arab Saudi ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arab_Saudi&oldid=1056131"