Sahara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Citra satelit

Sahara iku ara-ara samun gedhé dhéwé sadonya kang kaping loro (kang kaping pisan iku Antartika). Ambané punjul 9.000.000 km² lan papané ana ing lor Afrika lan umuré wis 2,5 yuta taun. Tlatah Amérika Sarékat kabèh bisa pas mlebu ing wewengkon walukarnawa iki. Jenengé ya iku Sahara, dijupuk saka basa Arab (صحراء) kang tegesé ara-ara wedhi.

Cekak[besut | besut sumber]

Wates-wates Sahara iku: Gunung Atlas lan Segara Tengah ing sisih lor, Segara Abang lan Mesir ing sisih wétan, Samudra Atlantik ing sisih kulon lan ing sisih kidul tlatah Sudan lan Sahel.

Kira-kira cacahé kang ndunungi Sahara ana 2,5 yuta jiwa.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.